Stranka za BIH: Saopćenje za javnost

Mještani MZ Medakovo, zaseok Križanovići, obratili su nam se pismenim putem sa zahtjevom da stanemo u zaštitu njihovih prava.

Zaključkom Vlade ZDK odobreno je 20.000,00 KM za izgradnju puta Novo naselje-Križanovići u MZ Medakovo, a implementator ovih sredstava je Općina Tešanj.
Mještani su ogorčeni zato što je općinska vlast (SDA) za tu dionicu puta potpisala Ugovor o izvođenju radova samo na iznos od 8.191,00 KM.
Oni traže da se cjelokupni iznos od 20.000,00 KM utroši u taj projekat kako je to i odobreno Zaključkom Vlade ZDK, te se pitaju da li su oni građani drugog reda.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu osuđuje ovakvo ponašanje općinske vlasti (SDA), te smatra da iznos od 20.000,00 KM mora u cjelosti da se utroši na pomenutu dionicu puta, a ne da neko svojom voljom ta sredstva preusmjerava.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu pogotovo smatra da se odobrena sredstva namjenski u cjelosti trebaju utrošiti u lokalni put Novo naselje-Križanovići iz razloga što u ovom zaseoku živi većinski prognano stanovništvo, a svjedoci smo da ovo nije prvi slučaj da općinska vlast ne namjenski troši sredstva namijenjena prognanicima.

PRESS SBIH OPĆINSKI SAVJET TEŠANJ

O Tesanj Net

Jedan komentar

  1. Pa jasno, u Krizanovicima malo glasaca SDA!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *