Formirano Planinarsko društvo „ZMAJEVAC“ Tešanj

U nedjelju, 24. ovog mjeseca 2011. godine, u Sali Lovačkog doma Tešanj, održana je Osnivačka skupština Planinarsko-sportskog društva pod imenom „ZAMJEVAC“ Tešanj.

Od vremena prvog sastanka Inicijativnog odbora za osnivanje ovog Društva do održavanja Osnivačke skupštine, pristupnice je potpisalo preko šezdeset lica različite dobne, polne i obrazovne pripadnosti.

Na Skupštinu se odazvalo 36 članova u svojstvu delegata.

Pored delegata, u svojstvu gosta učešće u radu Skupštine uzeli su i predstavnici prijateljskih planinarskih društava „NATURA“ iz Zenice, „MLADOST“ Zenica, „PALJENIK“ Zenica, „KONJUH“ Tuzla, „SMAJLOVAC“ Maglaj, UG „EKO pokret“ Tešanj, Salih Sarić i Muhamed Brkić prijatelji Društva.. Pozvani su i predstavnici općinske vlasti kao i predstavnici srodnih udruženja i organizacija ali zbog zauzetosti učešćem na drugim manifestacijama nisu se odazvali na poziv zbog čega žalimo.

U radnom djelu sjednice usvojen je Izvještaj o radu Inicijativnog odbora, usvojen Poslovnik o radu Osnivačke skupštine, donesena Odluka o osnivanju Planinarsko sportskog društva „ZMAJEVAC“ Tešanj, te usvojen Okvirni program rada i djelovanja Društva.

Nakon usvajanja osnivačkih dokumenata pristupilo se izboru upravnih organa Društva. Izabran je Upravni odbor od sedam članova, koji će se konstituirati u roku od 7 dana, Nadzornio odbor od 3 člana i Sud časti od 3 člana.

Za predsjednicu Skupštine izabrana je gospođica Nermina Kotorić, a za dopredsjednika Kemal Ljevaković
Na Skupštini je usvojen nacrt pisma prema mogućim prijateljima Društva sa kojima bi se potpisao Protokol o prijateljskoj saradnji, kako sa firmama, društvima, organizacijama i sl., tako i sa fizičkim licima.

Na kraju, upriličeno je druženje učesnika Skupštine uz muziku u izvođenju Ismeta Pašalića Ipeta i Kenana i roštiljijadu od proizvoda firme „MADI“, osvježenje napitcima „ZEMA“ i poslasticama „AS“ na čemu se zahvaljujemo, kao i svima drugim koji su podržali osnivanje Planinarsko-sportskog društva „ZMAJEVAC“ Tešanj.

Ovim putem pozivamo sve, naručito omladinu i djecu, da nam se pridruže i kroz različite sekcije nađu svoje mjesto u Društvu.
Sjedište Društva se nalazi na starom jezgru Čaršije-Zanatski centar Ulica Kemala Brkića Tešanj.

Kontakt telefon 066/790-348 i 061/357-130.

Dobro došli uz planinarski pozdrav

VEDRO!

PD „ZMAJEVAC“ Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *