Odluke Vlade Zeničko-dobojskog kantona sa 11. sjednice

Na danas održanoj sjednici Vlada Zeničko-dobojskog kantona analizirala je informaciju o potrebnim sredstvima za isplatu bruto plaća sa svim dodacima i naknadama za primjenu Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika i Zakona o plaćama i naknadama zaposlenih u organima vlasti Zeničko-dobojskog kantona. S tim u vezi raspravljano je i o Sporazumu o rješavanju spora u vezi sa zahtjevom Sindikata policije MUP-a ZDK te zaključeno da se za iduću sjednicu pomenuta Informacija dopuni sa podacima  za primjenu ovog Zakona sa plaćama iz obrazovanja i sa plaćama iz oblasti zdravstva. Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila programe utroška sredstava: Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva zdravstva i Fonda za zaštitu okoline Ministarstva prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša.

Vlada je danas razmatrala i Informaciju o dosad implementiranoj odredbi Ustava o ravnopravnoj zastupljenosti u sektoru javnog zapošljavanja konstitutivnih naroda za područje Zeničko-dobojskog kantona. Informacija sadrži strukturu zaposlenih po stručnoj spremi i nacionalnom sastavu, u kantonalnim organima uprave i 12 općina Kantona, te u upravnim, nadzornim i školskim odborima javnih ustanova, škola i poduzeća iz nadležnosti Vlade i to za 2008., 2009., i 2010. godinu. Zaključeno je da ni na kraju 2010. nije dostignut stepen zastupljenosti konstitutivnih naroda prema postojećim propisima, te se u narednom periodu mora više pažnje posvetiti ovoj oblasti.

U okviru obilježavanja 9. maja – „Dana pobjede nad fašizmom“, zatim „Dana Evrope“ odnosno „Dana Zlatnih ljiljana BiH“, Vlada je danas raspravljala o obilježavanju ovih praznika i ujedno uputila čestitke svim pripadnicima organizacije „Zlatni ljiljan“ kao i antifašistima iz Drugog svjetskog rata i Odbrambeno -oslobodilačkog rata 1992-1995.  u BiH.

 

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *