Spriječiti prekomjerno i nenamjensko trošenje novca u organima MZ Šije

Da informisanost u SDPBiH igra veliku ulogu, govori činjenica da je Općinski odbor SDPBiH Tešanj obavezao osnovne organizacije SDP-a da jedanput mjesečno održe sastanak, a po potrebi i češće.
Cilj sastanka je da rukovodstvo SDP-a i izabrani predstavnici SDP-a raznih nivoa vlasti informišu članstvo i zainteresovane o aktuelnim društveno-političkim zbivanjima, te na licu mjesta razgovaraju o problemima zajednice i pojedinca.

Proteklog vikenda u Osnovnoj organizaciji SDPBiH Šije održan je sastanak kome su prisusutvovali i članovi Predsjedništva OOSDPBiH Tešanj.
Najviše rasprave je izazvalo funkcionisanje organa MZ Šije, te različito viđenje djelovanja SDP-a unutar organa MZ Šije.

Jedinstven stav prisutnih je da rad MZ Šije mora biti transparentniji, pogotovu što se tiče utroška finansijskih sredstava, te da se bezuslovno moraju smanjiti, a u određenim slučajevima i ukinuti naknade za aktiviste organa MZ Šije, koje su u protekloj 2010. godini bile iznad granica „pristojnosti“.

Također, prisutni su kao prioritet istakli rješevanje raskrsnice u centru Šija, što su izabrani predstavnici SDP-a uzeli sebi u obavezu kandidovanja prema višim nivoima vlasti.

Na kraju je upriličen prijem 16 članova u SDPBiH, a članske karte su uručili Jasmin Smailbegović- dopredsjedavajući Doma naroda FBiH i sekretar OOSDPBiH Tešanj Emir Unkić.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

3 0 komentara

  1. Jos jedna podvala, i pokusaj stvaranja nereda među narodom,

    pa ovo me podjeca na povecanje penzija za 5%koje uzrokuje gubitak zdravstvenog osiguranja za vise od 100 hiljada penzionera.

    Jos jedna jedna manipulacija javnosti, pokusaj da se oblate ljudi, i opet si ti Unkicu tvorac te podvale. Sije ko Sije me ne zanimaju!!!

    Unkicu, pa imas li ti obraza, imas li karaktera, i usudis se prozivat druge!!!Kako te samo nije stid ?????

  2. Desnica samo si jos trebao dodati :
    “Djon obraz”
    Nije se Emir javio tamo kada sam pitao hoceli vjecnici SDPa naplatiti neprisustvo sjednicama OV Tesanj…
    I ovo ti je sad prkosenje Nacelniku, ko sad ce oni praviti inicijative na vise nivoe vlasti da nesto rijese…, dajte ljudi postujte hijerarhiju,postujte i krenite prvo od vijeca i nacelnika pa onda idete do PEDIJA:)

  3. Svojim đon-obrazom oni zastupaju model političara koji moralne norme rasteže kao da su od gume. Ako ih narod baš takve hoće, ništa bolje nije ni zaslužio.

    Rekao bih za ove SDP-ovce u OV Tesanj da su najveći levati neradnici, osobe koje sjede … pjevajući i psujući o socijaldemokratskim temama, koristeći i zloupotrebljavajuci svo povjerenje gradjana na proslim izborima …

    I onda se žale ministarstvu pravosudja:
    A Zakonom o radu se ne smiju štititi neradnici…

    i Sta vise tu reci,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *