Premijer Plevljak otvorio 14. kantonalno takmičenje u pružanju prve pomoći

U okviru obilježavanja sedmice Crvenog križa/krsta, održan je niz manifestacija i promotivnih aktivnosti u svim općinama Zeničko-dobojskog kantona. Među tradicionalne aktivnosti koje organizira kantonalni Crveni križ/krst spada  i  takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola iz poznavanja vještina i tehnika pružanja prve pomoći.

Ovo takmičenje, održano prošlog vikenda u Zenici, otvorio je premijer Zeničko-dobojskog kantona, Fikret Plevljak, koji se tom prilikom kratko osvrnuo na značaj rada i postojanja ove humanitarne organizacije i dao punu podršku njenim aktivnostima. Zajedno sa ministricom Senkom Balordom i ministrom Raifom Seferovićem, premijer Plevljak poželio je sreću svim takmičarima, zaželjevši da u budućnosti ideja volonterizma i humanosti  zaživi u punoj mjeri.

Inače, na ovom  14. po redu takmičenju učestvovalo je 130 učenika osnovnih i srednjih škola iz svih 12 općina Zeničko-dobojskog kantona, a svi su i ovog puta pokazali zavidno znanje i vještine u pružanju prve pomoći unesrećenima. Prvo mjesto među osnovnim školama zauzela je O.Š.“ Mula Mustafa Bašeskija“ iz Kaknja, a od srednjih škola najbolja je bila Gimnazija „Muhsin Rizvić“  Breza.

 

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *