REAGIRANJE NA STAVOVE SDA IZNESENE NA PRESS KONFERENCIJI

Tešanjska SDA svojim „stavovima“ iznesenim na press konferenciji, pažnju javnosti pokušava odvratiti od stvarnih problema na koje ukazuje Stranka za BiH, a to su aktuelna politička situacija u OV Tešanj, utrošak sredstava sa ESCROW računa, funkcionisanje i rad organa mjesnih zajednica i drugo.

Umjesto da SDA saziva press konferencije na kojima će dati odgovore na pitanja koja proizilaze iz naših saopćenja, kad ih već ne može demantirati, oni se bave kadrovskim pitanjima Stranke za BiH, očigledno u nemogućnosti poimanja činjenice da postoje političke partije koje funkcionišu na demokratskim principima, a za razliku od SDA, Stranka za BiH to svakako jeste.

Kako nam ni ovaj put, kao uostalom ni u ranijim obraćanjima javnosti, nije namjera da se spuštamo na nivo tešanjske SDA, te da se umjesto pitanjima od važnosti za sve građane naše općine bavimo stanjem i kadrovskim pozicijama unutar SDA, to ćemo još jedanput pozvati aktuelnu vlast na čelu sa SDA da javnosti odgovori na neka od pitanja koja Stranka za BiH tretira u svojim posljednjim saopćenjima za javnost i raspravama na sjednicama, a koje u SDA zovu marginaliziranim pitanjima i „mlaćenjem prazne slame“.

1. Zašto je SDA kao općinska vlast preusmjerila odobrena sredstava sa ESCROW računa na način da su umanjena sredstava mjesnim sredinama Trepče, Medakovo, Mrkotić, Raduša i Oraš Planje, a da bi se uvećala za projekte treće trake u Bukvi, put Bobare-Križ i put Jelah-Potočani?

2. Hoće li SDA kao općinska vlast preuzeti odgovornost zato što mještani MZ Kalošević nemaju vodu, jer su dali saglasnost Povjereniku u toj MZ da odobrena sredstva iz Budžeta u prošloj godini za poboljšanje vodosnabdijevanja u iznosu od 20.000,00 KM potroši u asfaltiranje puta i plaćanje duga o kojem se vodi sudski spor, te zato što je i ranijih godina odobreno i potrošeno na desetine hiljada KM u ovoj mjesnoj zajednici za istu ovu namjenu, a još uvijek nije riješeno pitanje vodosnabdijevanja?

3. Zašto SDA kao općinska vlast raspušta organe mjesnih zajednica kao što je Dobropolje-Mekiš i imenuje povjernike da bi se prikrile kriminalne radnje nekih pojedinaca, a vijećnicima se uskraćuje pravo da o tome javno govore na sjednicama i prezentuju dokaze?

4. Zašto SDA kao općinska vlast mladim ljudima općine Tešanj zaposlenje, pa i odrađivanje pripravničkog staža, uvjetuje učlanjenjem u političku partiju, posebice kad je u pitanju zaposlenje u javnim ustanovama?

5. Zašto SDA koja je dvadeset godina na vlasti u općini Tešanj nije riješila pitanje pitke vode za građane i zašto nam grad bukvalno smrdi zbog neriješene kanalizacije što direktno utiče na zdravlje građana?

6. Zašto SDA kao općinska vlast od grada Tešnja pravi ruglo dozvoljavajući odstupanja od planirane izgradnje objekata ne vodeći računa o stvarnim potrebama građana i samom izgledu grada?

7. Dokle će se iz budžeta svake godine izdvajati na desetine hiljada KM za čišćenje divljih deponija smeća, koje kako nam je poznato budu čiste samo mjesec ili dva, umjesto da se odvoz smeća sa cijelog područja općine riješi na način kako je to Zakonom predviđeno i uz veće angažovanje nadležne inspekcije?

8. Dokle će se građanima nametati dodatni troškovi putovanjima u Tešanj, Jelah ili Tešanjku zbog uvjerenja o zajedničkom domaćinstvu, dok sekretari u njihovim mjesnim zajednicama sjede bezposleni?

Ovo su samo neka od pitanja na koje će predstavnici Stranke za BiH, koristeći svoje demokratsko pravo, tražiti odgovore i u narednom periodu, a stavovi naših predstavnika na svim nivoima vlasti odražavaju stavove Stranke za BiH, a ne njihove lične stavove, kako to tvrdi SDA.

OPĆINSKI SAVJET STRANKE ZA BIH TEŠANJ
Tešanj, 23.05.2011.godine

O Tesanj Net

Jedan komentar

  1. Vidi SBiH sve gora, pusti se ba Muhidine i Munevera SDA, imateli vi brigu prezivjet, politika vam ocito ne ide, razvukli ste obraz kao da je od gume, i sad vi ko nesto pricate….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *