SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Gostujući u emisiji “Juče, danas, sutra” SMART televizije, Općinski načelnik (SDA) govoreći o radu Općinskog vijeća i utrošku odobrenih sredstava za izgradnju puteva u mjesnim sredinama, još jednom je pokušao obmanuti javnost iznoseći niz neistina na račun Stranke za Bosnu i Hercegovinu, te ignorišući stvarne potrebe i zahtjeve građana.

Općinski načelnik (SDA) u nemogućnosti da objasni mještanima Trepča, Medakova, Raduše, Mrkotića i O.Planja zašto im je samoinicijativno, nepravično, pa i nezakonito uzeo polovinu odobrenih sredstava za puteve u njihovim mjesnim zajednicama, i dalje tvrdi kako to nije istina, što je u najmanju ruku nepristojno od strane Općinskog načelnika, jer je umanjenje sredstava pojedinim sredinama vidljivo čak
i u njegovom E-biltenu broj 52.

Jasno je da Načelnika hvata nervoza pred činjenicama da je nemali broj građana oštetio svojim postupcima, te pred njihovim opravdanim zahtjevima za objašnjenjem, jer se sam doveo u situaciju da umjesto svečanosti otvorenja asfaltiranih puteva, prisustvuje negodovanju mještana kojima je učinio nepravdu.

Stoga još jednom ukazujemo na nepobitne činjenice:
– Još u junu prošle godine Vlada ZDK donijela je Odluku, koja je još uvijek na snazi, te odobrila, pored ostalih, mjesnim zajednicama Medakovo, Raduša, O.Planje, Mrkotić, Trepče sredstva za izgradnju puteva sa tačno definisanim nazivom projekta i iznosom novčanih sredstava.
– U početku, odnosno u vrijeme predizborne kampanje, Načelnik je mještanima ovih mjesnih sredina govorio da ta sredstva uopće ne postoje, da bi pod pritiskom ovih ljudi ipak počeo graditi te puteve, ali im je pri tome uzeo više od polovine odobrenih sredstava.

Ovim je Načelnik:
– Prvo, pokazao da ne poštuje institucije ove države, u ovom slučaju Vlade ZDK, na način da je samoinicijativno mijenjao njihovu Odluku. Mijenjanjem odluke Vlade ZDK od strane Načelnika, ne samo da je učinjena nepravda građanima, nego smatramo da je to nezakonit čin.
– Drugo, preusmjeravanje sredstava u puteve do vikend naselja pokazuje koliko su mu bitni obični građani koji gaze blato da dođu do svojih kuća.

Općinsko vijeće je institucija i mjesto gdje se, preko izabranih vijećnika, treba čuti glas naroda i mjesto gdje se donose najbitnije odluke za građane općine. Koalicija SDA-BPS pokušava, dobro poznatim metodama, da to onemogući. Međutim, Stranka za BiH će istrajati u namjeri da se dođe do istine, pravde i braniće svaki opravdani zahtjev građana za ostvarivanje njihovih prava, bez obzira na svakodnevne pritiske koji dolaze od aktuelne vlasti.

Aktuelnu vlast SDA-BPS upućujemo na rješavaje stvarnih problema građana, na čemu Stranka za BiH i insistira, a to je:
– smanjenje enormnog broja nezaposlenih, pogotovo mladih ljudi,
– poboljšanje materijalnog položaja demobilisanih boraca, RVI i porodica šehida,
– dovođenje investitora u općinu Tešanj i otvaranje novih radnih mjesta,
– rješavanje vodosnabdijevanja za građane općine,
– rješavanje kanalizacije na prostoru općine,
– oživljavanje grada Tešnja kao kulturnog, administrativnog i privrednog centra koji to još uvijek nije.

Pozivamo Općinskog načelnika i koaliciju SDA-BPS da rade u interesu građana i za opće dobro po ovim pitanjima u čemu će im Stranka za BiH maksimalno pomoći, a ne da se drže samo usko-stranačkih interesa i rasprodaje „fotelja“.

PRESS SLUŽBA OS STRANKE ZA BIH TEŠANJ

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *