Saopćenje za javnost

“Iznad Tešnja sunce sija” pjevana u Kumrovcu

Općinska organizacija SDPBiH Tešanj je ove godine, u suradnji sa Općinskom organizacijom SDPBiH Doboj Jug organizovala jednodnevni izlet u Kumrovec, povodom obilježavanja rođenja Josipa Broza Tita i Dana mladosti.

Uz mnoštvo štovatelja lika i djela Josipa Broza Tita iz svih Republika bivše države Jugoslavije prisustovalo je zvaničnoj manifestaciji obilježavanja Dana mladosti, na kojoj je još jednom ukazano na značaj očuvanja tekovina antifašizma na ovim prostorima.
Poseban gost ove godine je bio bivši Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, sa kojim smo imali priliku razmjeniti par riječi i napraviti zajedničku fotografiju.
Posebno nas se dojmilo, kada smo usred Kumrovca začuli taktove pjesme “Iznad Tešnja“, a koja je nama u čast otpjevana još jedanput.

Ovaj izlet smo iskoristili za upoznavanje novih prijatelja iz svih krajeva bivše države, i nadamo se da ćemo nastaviti razvijati naše prijateljstvo.
Ovakvi skupovi i druženja pokazuju da na ovom prostoru još uvijek živi duh antifašizma i pozitivno mišljenje o liku i djelu Josipa Broza Tita.

U povratku iz Kumrovca izletnici su se zadržavali na više destinacija, a jedna od njih je bila posjeta Zagrebačkoj džamiji.
Izlet je protekao u predivnom, prijateljskom ozračiju, koje ni tmurno vrijeme nije uspijelo pokvariti.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *