MO SDA Jelah: Saopćenje za javnost

Nakon neuspjelih pokušaja opstruiranja rada Općinskog načelnika, koji je uspio uraditi u prve dvije godine svog mandata 60% od planiranog, OO SDP Tešanj nastavlja s istim ovog puta u organima MZ Jelah. Naime, ovih dana politika lokalnog SDP-a, pokrenula je apsurdnu peticiju.

Cilj ove preticije jeste da se zaustavi progres i napredak MZ Jelah, koji je predviđen usvojenim Urbanističkim planom koji su isti akteri sudjelovali u usvajanju , te da se na ovaj način po ko zna koji put Općinski načelnik pokaže u lošem svjetlu.

Uzrok ovakvog ponašanja jeste činjenica da se OO SDP Tešanj na ovaj način priprema za naredne izbore ne razmišljajući o šteti koju već godinama nanose MZ Jelah i ovoj regiji. Koliko je njima sve to beznačajno najbolje svedoče nedavni događaji u Općinskom vijeću, nakon što su upotpunosti svjesni da im ne preipada mjesto Predsjedavajućeg napravili od naše Općine cirkus, vratili su se na svoje vijećničke klupe, ne objašnjavajući niti se izvinjavajući za načinjenu štetu općini Tešanj.

Svi projekti zamišljeni u OO SDP-a Tešanj do sada se provode na štetu svih građana, a oni o tome nikome ne odgovaraju, naprotiv krivicu uvijek šalju na adresu OO SDA Tešanj ili njezine uvažene članove.

Ovom prilikom želimo svim građanima bez obzira na stranačku, nacionalnu, vjersku ili drugu pripadnost naglasiti da OO SDA Tešanj je vrlo odgovorna prema svima, te je ovo najbolji dokaz naše želje i naše ustrajnosti da želimo riješiti probleme i u našoj općini i još jednom pozvati lokalni SDP na saradnju u cilju napredak naše sredine.

Ovim putem javno pozivamo mjesnu organizaciju SDP-a Jelah da u narednih deset dana organizuju sastanak koji će biti održan sa članovima MO SDA Jelah kako bi se riješili svi nesporazumi o koji se bez ikakve opravdanosti špekuliše u javnost.

Mahsuz Selam !

MO SDA Jelah
Dana; 09.06.2011.godine
Broj;25-11/11

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *