Objaviti imena dobitnika bespovratnih sredstava za stambeno zbinjavanje

U toku je provođenje procedure za dodjelu, putem Minstarstva za boračka pitanja ZDK, bespovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje branilaca i njihovih porodica, a proceduru provodi nadležna općinska služba.

Kako bi se izbjegle sve, eventualne nepravilnosti, te onemogućilo dobivanje sredstava po nekoliko osnova, OOSDPBiH Tešanj je uputio prijedlog Načelniku Općine Tešanj da objavi spiskove i iznose dobivenih sredstava, što bi uveliko doprinijelo pravičnijoj i transparantnijoj raspodjeli istih.

OOSDPBiH Tešanj je Načelniku Općine predložio da se spiskovi objave za period do 2010. godine na zvaničnoj stranici Općine Tešanj i oglasnim tablama u mjesnim zajednicama.

Također, OOSDPBiH Tešanj obavještava javnost da će posvetiti posebnu pažnju realizaciji Programa Federalne vlade o sufinansiranja zapošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva i obavještavati javnost o istom. Program će biti realiziran uz pomoć razvojnog programa UNDP-a čiji je cilj zapošljavanje i zadržavanje mladih u BiH, a za čiju namjenu su osigurana sredstva u iznosu od 1.217.712 KM, od čega će Birou za zapošljavanje općine Tešanj biti dodijeljena sredstva za 29 pripravnika.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *