Kantonalno takmičenje u sportskom ribolovu

Dana 19.06.2011 godine na jezeru “Mrkotić” u Mrkotiću, općina Tešanj, održano je 15. Kantonalno takmičenje u sportskom ribolovu, ulovom udicom na plovak, za invalidna lica, u organizaciji Kantonalnog saveza za sport i rekreaciju invalidnih lica Ze-Do Kantona i Saveza za sport i rekreaciju invalidnih lica općine Tešanj. USR “Blinker” Kalošević je istima ustupio na korištenje vodene resurse jezera “Mrkotić”.Takmičenje u ribolovu je bilo ekipno. Nastupilo je sedam ekipa iz ZE DO Kantona (Visoko, Breza, Olovo, Zenica, Zavidovići, Maglaj, i Tešanj ).Na otvaranju takmičenja prisutnima se obratio predsjednik Saveza za sport i rekreaciju invalidnih lica ZE-DO Kantona Husanović Izudin, predstavnik općine Tešanj Unkić Nedžad, te predsjednik Skupštine SSRI ZE DO Kantona Višća Avdija.

Takmičenje je proteklo u najboljem mogućem redu i na kraju ostvareni su slijedeći rezultati:

1. mjesto ekipa SSRI VISOKO
2. mjesto ekipa SSRI ZENICA
3. mjesto ekipa SSRI BREZA

Takmičarima je organizator obezbjedio adekvatne nagrade u vidu pehara i medalja.

Brojni gosti i takmičari su nakon dodjele nagrada u opuštenoj atmosferi iskušavali kulinarske vještine “Kićijeve kuhinje” uz ribarske priče, pjesmu i veselje.

Na kraju je izražena pohvala organizatoru takmičenja, domaćinu i sudijskoj ekipi na odlično urađenom poslu, te je izražena želja da se i slijedeće takmičenje održi ponovo na prelijepom kompleksu jezera “Mrkotić”.

BISTRO!

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *