Naša prva ekskurzija

JU Centar za socijalni rad Tešanj i Udruženje roditelja, djece i omladine s posebnim potrebama Tešanj kao nosioci projekta „Dnevnog boravka za djecu s posebnim potrebama“, u subotu, 11.06.2011. god. orgnizovali su jednodnevnu ekskurziju za korisinke „Dnevnog boravka“ i njihove roditelje.

Ovo je prva ekskurzija za naše članove, posjetili smo Pionirsku dolinu, Baščaršiju i Vrelo Bosne, druženje je bilo prelijepo, roditelji i djeca su oduševljeni i prezadovoljni, a mi već u skorije vrijeme pripremamo novo putovanje i prekrasno druženje, rekla nam je direktorica JU CSR Tešanj gđa. Sabrija Kavazović, koji je glavni inicijator i organizator ove ekskurzije.

Članovi „Dnevnog boravka“ prvo su posjetili Pionirsku dolinu, gdje su upoznati s različitim životinjskim svijetom – stanovnicima „Pionirske doline“, zatim je uslijedila kratka pauza i osvježenje. U daljnjem toku ekskurzije obišli smo Baščaršiju i zaputili se u pravcu Vrela Bosne.
Na Vrelu Bosne smo se pridružuli veseloj atmosferi prisutnih penzionera i „zaigrali“ u njihovom „kolu“.
A da znaju kolo zaigrati i dobro se provesti u to su nas uvjerili naši čalnovi i njihovi roditelji. Zajednički ručak je uslijedio u restoranu na Vrelu Bosne, uz duži predah uživali smo u ljepotama prirode i prepičavali doživljaje s ovog putovanja.

Djeca s posebnim potrebama i njihovi roditelji iskreno se zahvaljuju JU CSR Tešanj i Općinskom načelniku što su nam omogućili ovo predivno druženje i putovanje.

Hvala Vam!

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *