Izvršeno proglašenje najljepše uređenih dvorišta i bašta na području općine Tešanj za 2011 godinu

Udruženje „EKO-MLADI“ drugu godinu za redom realizuje projekta Izbor najljepše uređenih dvorišta i bašta na području općine Tešanj. Ove godine izbor je vršen u tri kategorije: fizička lica, pravna lica i javne ustanove ili državne institucije.

UO udruženja je na svojoj redovnoj sjednici 03.05.2011 godine imenovao Komisju za izbor u sljedećem sastavu: Adnan Lihić, Šefket Turalić, Sabahudin Omerbašić, Tamara Turkić, Seada Lekić.

Komisija je izradila tekst konkursa a zatim je putem lokalnih medija konkurs objavljen.
Na konkurs se prijavilo preko 40 kandidata u sve tri kategorije. Nakon zatvaranja konkursa i objedinjavanja prijava Komisija je izvršila obilazak svih dvorišta u dva termina i to: 7 i 10.06.2011 godine. Članovi komisije su na licu mjesta imali priliku da izvrše pregled dvorišta i da zabilježe po 3 fotografije za sva dvorišta. Nakon toga je Komisija (17.06.2011) održala sastanak, izvršila pregled svih kandidata (po tri fotografije) uzimajući u obzir definisane kriterije: površina dvorišta, angažovanost vlasnika, raznovrsnost u dvorištu / bašti te opći dojam. Shodno navedenim kriterijima Komisija je jednoglasno donijela odluku o izboru dvorišta u sve tri kategorije i raspodjelu nagradnog fonda kako slijedi:

1. U kategoriji fizička lica naj dvorišta za 2011 godinu:

1. Mehičić Mirsada i Aida (PRIZNANJE + 450 KM)
2. Brka Nadira i Adem (PRIZNANJE + 300 KM)
3. Merdić Selma (PRIZNANJE + 200 KM)

Te stimulativne ngrade i priznanja:

4. Erceg Kata (PRIZNANJE + 100 KM)
5. Čamdžić Satka (PRIZNANJE + 100 KM)
6. Hambašić Muhamed (PRIZNANJE + 100 KM)
7. Karahodžić Šahza (PRIZNANJE + 50 KM)
8. Deljkić Sabira (PRIZNANJE + 50 KM)

2. U kategoriji pravna lica naj dvorišta za 2011 godinu:

1. STR „ADO“ Vl. Bašić Hanifa (PRIZNANJE + 350 KM)
2. EAST-INOX (PRIZNANJE + 200 KM – Vlasnik firme se odrekao novčane nagrade i cijeli iznos poklonio Udruženju EKO MLADI)
3. F & F (PRIZNANJE + 100 KM)

3. U kategoriji javne ustanove naj dvorišta za 2011 godinu:

1. OŠ „Mustafa Mulić“ Šije (PRIZNANJE)
2. OŠ „Rešad Kadić“ Krndija (PRIZNANJE )
3. OŠ „Gazi Ferhad-beg“ Jablanica (PRIZNANJE)

24.06.2011 godine održana je manifestacija proglašenja najljepše uređenih dvorišta u sve tri kategorije na području općine Tešanj, te dodjela nagrada i priznanja za plasirane shodno gore navedenom te dodjela 27 zahvalnica za ostale učesnike.

Manifestaciju je organizovalo udruženje „EKO-MLADI“ uz finansijsku podršku općine Tešanj a sve u sklopu ovog projekta, a ista je održana u restoranu UKUS u Bukvi u prelijepom ambijentu uz prisustvo 70-ak učesnika.

Nagrade i priznanja za prva tri plasirana u sve tri kategorije uručio je Načelnik općine Tešanj G-din Fuad Šišić. Zahvalnice za učesnike koji se nisu plasirali njih 27 uručio je u ime Komisije G-din Šefket Turalić, kao i priznanja i nagrade za 4, 5, 6, 7 i 8 mjesto u kategoriji fizička lica.

Veliki broj prijavljenih kandidata, te veliki odziv na manifestaciju tj. druženje nam je dobar pokazatelj da iz godine u godinu realizacija ovog projekta ide veoma dobro i nadamo se još boljoj realizaciji u narednim godinama uz partnersku podršku općine Tešanj.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo općini Tešanj za pruženu finansijsku podršku, također želimo da se zahvalimo Načelniku općine G-dinu Šišić Fuadu za podršku ovoj aktivnosti, te prisustvo istoj čime je istoj dat poseban značaj.

Također se zahvaljujemo članovima komisje koji su dali veliki doprinos, trud i zalaganje da se ova aktivnost uspješno realizuje, te medijima za praćenje i podršku ovoj aktivnosti, kao i svim ostalima koji su dali svoj doprinos.

Tešanj, 24.06.2011 godine

„EKO-MLADI“

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *