OO SDP Tešanj: Saopćenje za javnost

Ipak će imena korisnika sredstava za stambeno zbrinjavanje biti dostupna javnosti
9. juna tekuće godine Predsjedništvo Općinske organizacije SDPBiH Tešanj uputilo je prijedlog Načelniku Općine Tešanj gosp. Fuadu Šišiću da se objave imena dobitnika bespovratnih sredstava i dobivenih iznosa za stambeno zbrinjavanje branilaca i njihovih porodica na području općine Tešanj u periodu do 2010. godine.

Kako se Načelnik Općine gosp. Fuad Šišić uglušio o prijedlog Predsjedništva Općinske orgaizacije SDPBiH Tešanj, Klub vijećnika SDP-a u OV Tešanj je prijedlog izneo na 30. sjednici Općinskog vijeća Tešanj, održanoj 29.06.2011. godine.
Prijedlog Kluba vijećnika SDP-a je dobio podršku, a OV Tešanj je usvojilo sljedeće Zaključke:
1. Sačiniti spisak svih lica koja su po bilo kojoj osnovi koristila sredstva namjenjena boračkoj populacija do 2010. godine i
2. Općinsko vijeće Tešanj predlaže Kantonalnom mnistarstvu za boračka pitanja da promjeni kriterije za stambeno zbrinjavanje boraca.
Kako je objavljena preliminarna lista dobitnika bespovratnih sredstava, objavljivanje dosadašnjih dobitnika i iznosa bespovratnih sredstava će uveliko onemogućiti, eventualne, nepravilnosti, te će bespovratna sredstva doći u ruke onih kojima su najpotrebnija.

Zanimljivo je napomenuti da se na preliminarnoj listi nalazi 238 korisnika, od kojih su njih 35 ili 14.70% već bili korisnici bespovratnih sredstava.

Još jednom pozivamo, da se spiskovi dosadašnjih korisnika i iznosa bespovratnih sredstava objave u što kraćem roku, kako bi, eventualno, oštećeni na vrijeme uputili žalbu na preliminarnu listu, a samim tim izbjegla moguća nagađanja o netransparentnoj i nepravilnoj dodjeli sredstava za stambeno zbinjavanje branilaca i njihovih porodica.

Komisja za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *