SDP: Saopćenje za javnost

Spriječiti zapošljavanje preko „štele“ u JU i JP

Kako bi priveli kraju planirane aktivnosti, prije godišnjih odbora, Predsjedništvo OOSDPBiH Tešanj je inteziviralo rad po osnovnim organizacijama SDP-a na prostoru općine Tešanj, a za 15. juli je planirano održavanje 6. sjednice Općinskog odbora SDPBiH Tešanj.

U sklopu realizacije planiranih aktivnosti, 3. jula, u Osnovnim organizacijama SDBiH Dobropolje i Bobare održani su sastanci.

Članovi SDP-a su informisani o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i o aktivnostima SDP-a.
Veliku pažnja je posvećenja raspravi o teškoj ekonomsko-socijalnoj situaciji i lokalnoj problematici u mjesnim zajednicama.

Kao prioritete u rješavanju, članstvo SDP-a MZ Dobropolje-Mekiš je istaklo nastavak rješavanja vodosnbdjevanja. Također, pohvaljen je rad članova SDP-a u organima MZ Dobropolje-Mekiš, koji nesebično daju doprinos za stvaranje kvalitetnijeg života na prostoru mjesne zajednice.

U MZ Bobare-Drinčići-Blaževci SDP-ovci su istakli problem kvalitetnijeg života mladih, te rješavanju/uređenju platoa MZ.

Generalno, prisutni su istakli problem nezaposlenostih, posebno mladih, i tražili od rukovodstva SDP-a da se više pažnje posveti sprječavanju zapošljavanja preko „štela“ i mimo kriterija koji, iako postoje, se maksimalno zaobilaze.

Na kraju radnog djela sastanaka, upriličen je prijem novih članova u SDPBiH.

Komisja za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *