„Don′t forget Srebrenica“ – OKC Tešanj

Sjećanje na nevine žrtve srebreničkog genocida nije izostalo ni ove godine.
Omladinski kulturni centar Tešanj, već po drugi put, organizuje „Dane sjećanja“ na žrtve počinjenog genocida jula 1995. godine u Srebrenici.

Naime,  na tešanjsku tvrđavu je postavljen transparent sa natpisom „Don′t forget Srebrenica“ ukupne dužine 50 metara koji je bio uočljiv iz svih dijelova grada.

Početak same manifestacije (09.07.2011. godine) „Don′t forget Srebrenica“ predviđen je za projekciju filma u “Rezolucija 819” italijanskog reditelja Đakoma Batijata, koji govori o srebreničkoj tragediji.
Projekcija filma je održana na platou ispred Centra za kulturu s obrazovanje Tešanj s početkom u 21.00 h. Projekciji filmova na otvorenom koje realizira OKC Tešanj prisustvuje veliki broj gledalaca i koji su tu noć došli da još jednom budu svjedoci srebreničke golgote.

I posljednji dan, na Dan ukopa stradalih u stravičnom Genocidu u Srebrenici, članovi Omladinskog kulturnog centra Tešanj su na platou ispred općine Tešanj, otvorili knjigu žalosti posvećenu genocidu u Srebrenici, gdje se je upisao veliki broj naših sugrađana.

Za vrijeme trajanja ove potresne manifestacije sjećanja, Tešanj je odisao Srebrenicom, građani nisu  krili oduševljenje što su se mladi sjetili i relizovali ovaj projekat. Velika zahvalnost ispred Omladinskog kulturnog centra ide prema općini Tešanj i općinskom Načelniku g. Fuadu Šišiću na neizmjernoj podršci, također ovim mladi ljudi neće zaboraviti ovaj genocid kao većina njihovih sugrađana.

Onaj ko zaboravlja njemu se i ponavlja!

Press OKC-a

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *