Sutra u finalu Borac i Sloga

Danas je na gradskom stadionu „Luke“ u Tešnju načelnik Općine Tešanj Fuad Šišić otvorio turnir u organizaciji NK TOŠK „Tešanj 2011“. Osim Tešnjaka na turniru učestvuju aktuelni šampion Premijer lige BiH banjalučki Borac, Zvijezda (Gradačac) i Sloga iz Doboja. Iako je bio najavljivan sarajevski Željezničar, momčad Amara Osima nije se pojavila zbog nastupa Želje u Evropskoj ligi protiv Makabija.

U prvom susretu banjalučki Borac je pobijedio TOŠK-a 3:0. Gosti su poveli autogolom „nespretnog“ Omahića u 39. minuti. U drugom poluvremenu četa stratega banjalučana Zvjezdana Cvetkovića iako sa igračem manje golovima Kajkuta (70) i Savića (86) sasvim zasluženo je rezultatom 3:0 pobijedila Tešnjake. U ovom ogledu dugogodišnji fudbaler TOŠK-a Mensur Hasaničević nakon pet minuta igre protiv Borca oprostio se uz aplauz više stotina posjetilaca od TOŠK-ova dresa.

U drugom susretu dobojska Sloga golovima Lukića (54) i Đukanovića (67) pobijedila je mladu ekipu Zvijezde iz Gradačca sa 2:0. Sutra u borbi za trećo mjesto snage će odmjeriti TOŠK i Zvijezda dok ćemo u finalnom ogledu između Sloge i Borca dobiti prvog osvajača turnira „Tešanj 2011“.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *