Trogrlić junak turnira u Tešnju

Dobojska Sloga osvajač je prvog turnira u organizaciji NK TOŠK „Tešanj 2011“. Dobojlije su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavili nad Borcem iz Banja Luke. Junak penala bio je Nikola Trogrlić koji je odbranio tri jedanaesteraca aktuelnom šampionu Premijer lige BiH. Trogrlić je odbranio penale Saviću, Kajkutu i Sakanu. U reguralnom toku rezultat je okončan 1:1 a nakon jedanasteraca u konačnici završilo je 4:2 za Slogu. Ekipa trenera Zvjezdana Cvetkovića povela je u 30 minuta preko Kunića a Sloga je izjednačila preko Lukića u posljednjoj minuti prvog dijela.

U borbi za treće mjesto TOŠK je rezultatom 3:0 slavio nad Zvijezdom iz Gradačca. Mrežu gostiju iz lijepe akcije načeo je Hadžiahmetović u 4. minuti. Pobjedu Tešnjacima ovjerili su golovima Aldin Bahtić u 35. minuti i Sadin Bašić tri minute do kraja susreta.

Junak penaltika protiv banjalučana Trogrlić iz Sloge proglašen je za najboljeg golmana turnira, Lukić iz Sloge je najbolji strijelac turnira sa dva gola a Runić iz Borca je proglašen je za najboljeg igrača. Zbog nastupa U Evro ligi i predstojećeg meča protiv Makabija iako najavljeni na turniru nisu se pojavili plavi iz Doline ćupova na razočaranje mnogih simpatizera Želje u Tešnju.

Domaćin je nakon turnira organizovao i press konferenciju na kojoj su svoje utiske o turniru iznijeli šefovi stručnih štabova TOŠK-a, Sloge, Borca i predsjednik NK TOŠK, Nikola Nikić, Zoran Ćurguz, Zvjezdan Cvetković i Edin Jabandžić.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *