Remi u Maglaju

Igraci Borca su svoju nadmoc dokazali u 35 minuti igre kad je Subasic postigao prvi gol na utakmici. Iako su domacini pokazivali nervozu i grubu igru i prije primljenog gola, tek su poslije ovog gola pokazali svoje pravo lice. Naime, uz bezobrazno ociglednu pomoc sudija, domacini su poceli sa igrom koja je vise licila na ragbi nego na fudbal. bilo je tu i bacanja igraca, i udaraca laktovima, i pritisaka na danas ocajnog sudijsku trojku, koji takvu igru niti u jednom trenutku nije sankcionisao.

Vidjela se fizicka nespremnost domacih igraca, koji su svoju nemoc da trce zamjenjivali stalnim povlacenjem za dresove, hrvackim prebacivanjem protivnickih igraca, saplitanja sa ledja, i naravno sudije to nisu vidjele.
Drugo poluvrijeme je takodje obilovalo gruboscu na terenu, ali je ipak u 60.minutu Subasic pogodio precku.
Natron je imao jednu priliku, ali je udarac domaceg igraca odbranio golman Deljkic.

U 75 minuti igre, sudija je na veliko iznenadjenje citave publike dao crveni karton domacem igracu, vjerovatno radi psovke ili verbalnog nesportskog ponasanja domaceg igraca, koji je i uz ogromnu pomoc sudije nije bio zadovoljan sa sudjenjem.
Nakon dvije izmjene gostujucih igraca, iznervirani brojnim greskama sudije i gruboscu domacina, igracima Borca je pala koncentracija na igru, pa su igraci Natrona nakon jedne guzve pred borcevim senaestercom uspjeli nekako ugurati loptu u gostujuci gol. Taj gol je dao jos veci razlog domacinima da ispolje svoju bahatost, grubost, i nespremnost, i 10 minuta prije kraja utakmice nakon jednog prekrsaja nad igracem Borca u gostujucem sesnaestercu, domaci igrac udara naseg igraca koji je lezao na terenu, i dok je sudija gledao na drugu stranu, vec se pocela praviti guzva izmedju igraca obje momcadi, koju je sudija konacno prekinuo nakon negodovanja publike.
Taman dok je sudija razdvajao igrace, nazovimo ih “navijaci” Natrona su bacili zapaljenu baklju u teren prema sudiji, ali su pogodili gostujuceg igraca Hadzana, (trebal naglasiti da ni to sudija nije sankcionisao)
Sudija je konacno nastavio igru, i nakon 10 minuta, na svoju veliku radost odsvirao kraj ove “utakmice”.
Trebalo bi istaketi i pasivnost linijskog sudije u toku citave utakmice, koji je barem pet puta bio na metar od ocitih prekrsaja, ali nije dizao zastavicu.
Nadamo se iskreno, radi sporta, da ovakvih utakmica vise necemo gledati, jer ovo danas nije bilo sportski niti fer igra Natrona iz Maglaja, a sve ovo mozete provjeriti ukoliko pogledate snimak utakmice koju je snimao ovlasteni snimatelj.
Ipak mislim da je najgora stvar, kada ekipa na ovakav nacin pokusava doci do bodova, to sto domaci navijaci to odobravaju i dopustaju, umjesto da ih natjeraju da igraju fudbal/nogomet, oni placaju ulaznice da gledaju nepravdu i nesportsko ponasanje, a to niti jedan iskreni navijac ne bi gledao na svom stadionu, ali ako misle da je to dobro za razvoj sporta u Maglaju, neka im je na volju.

Ovim putem pozdravljamo veliki broj nasih navijaca koji je dosao u Maglaj, i prisustvovali ovoj lakrdiji od utakmice.

Jasmin Sadiković – FK Borac – Jelah

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *