TOŠK sezonu otvorio pobjedom

Pred nekih par stotina posjetilaca na tešanjskim „Lukama „ TOŠK je sasvim zasluženo pobijedio novajliju ekipu Ilijaša 3:0 u okviru 1. kola Druge lige FBiH – Centar. Do prvog gola čekalo se osam minuta kada je odlično sa desne strane iz slobodnjaka ubacio Galamić, a u gužvi se najbolje snalazi iskusni Hadžiahmetović sa vodstvo domaćina.

Napadača TOŠK-a Ismeta Hadžiahmetovića u šesnastercu gostiju ruši jedan igrač Ilijaša i ništa drugo ne preostaje odličnom zeničkom sudcu Alispahiću da pokaže na bijelu tačku u 30 minuti. Bureković rutinski sa kreča pogađa za 2:0. U drugom dijelu TOŠK „vjerovatno zadovoljan rezultatom“ slabije atakuje na gol Kozića i sredinu terena prepušta gostima, koji su iz kontri imali nekoliko prilika a povratnik u TOŠK Korajlić ih sve ukroćuje.

I u toj prosječnoj igri Tešnjaci uspijevaju postići gol. Sjajni Bureković malo iskosa s lijeve strane iz slobodnjaka matira Kozića za konačnih 3:0. Čelnici TOŠK-a su uveli novinu nakon susreta, pretpostavljamo jedinstvenu na drugoligaškom federalnom „Centru“ press konferenciju na kojoj su govorili šefovi stručnih štabova Senad Begić i Nikola Nikić.

Senad Begić – šef stručnog štaba NK Ilijaš: Čista pobjeda TOŠK-a, možda malo previsoka. Moja je ekipa mlada i njeno ne iskustvo kumovalo je da TOŠK u prvom dijelu dođe da prednosti od dva gola. Iako nije u mom domenu sve čestitke za suđenje. Moram istaći i odlično gostoprimstvo domaćina. U narednom kolu domaćini smo još jednoj ekipi pretendom uz TOŠK na vrh, visočkoj Bosni. Nadam se da ćemo uz podršku naših navijača i uz popravku grešaka iz ovog duela ostvariti i prve bodove.

Nikola Nikić – šef stručnog štaba NK TOŠK: Odlična utakmica! Igrali smo dobro, što je zadovoljilo publiku, koja nas je ispratila aplauzom. Pobijedili smo jednu mladu, poletnu, školovanu ekipu i mnogi će polomiti zube na njoj. Danas pobijediti tri razlike nije lako ni na treningu. Što se tiče Radnika, mi idemo na pobjedu. Drago mi da nemam rovitih i kartoniranih fudbalera i očekujem u Hadžićima pozitivan ishod.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *