KO O ČEMU – SDP O POŠTENJU!

Ko o čemu, SDP o pismenosti, tako su u članku pod nazivom „Ministrice zaustavite „nepismene“ članove Komisije za bodovanje“, ni manje ni više, nastavnike i profesore prozvali nepismenim, a da sav njihov posao nema veze s pismenošću, nego s računanjem, to u SDP-u očito i ne znaju. Nazvati profesore i nastavnike „nepismenim“ ne samo da je bezobrazno, nemoralno, neetično… nego je nadasve neukusno i ispod nivoa. Nadamo se da će se organi SDP-a javno izvinuti nastavnicima i profesorima članovima komisija za bodovanje na ovakvim grubim i neprimjerenim kvalifikacijama.

Na svaki konkurs se šalje dokumentacija koja se sastoji uglavnom od oko desetak dokumenata, a prijavi se najmanje stotinu kandidata. Laički govoreći pomenuta komisija treba pregledati oko 1000 papira za nekoliko dana, a pogreške ako ih i ima, su normalna pojava. Naravno da se i ispravljaju ukoliko do takvih dođe. Svaki kandidat koji ima sumnju na bodovanje može uložiti žalbu Komisiji za bodovanje. Nakon potpuno završene procedure prijema uposlenika, ako postoji i najmanja sumnja, žalba ili prigovor se ulažu Školskom odboru, kao i Ministarstvu. To je procedura! Gospodo iz SDP-a, imamo pravnu državu, naučite se institucionalno djelovati!

S obzirom da su konkursne procedure još u toku sasvim je jasno da nikakve žalbe nisu još ni moguće niti se o ovome uopće može pričati, ali to je SDP-u dovoljno da prozove gospođu Bernadetu Galijašević, ministricu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZE-DO kantona, jednim ovako apsurdnim potezom. Razlog ovakvog članka jeste činjenica da gospođa Galijašević odlično radi svoj posao, te je u vrlo kratkom periodu uspjela napraviti značajne korake u rješavanju problema u obrazovanju. SDP-u jedino smeta što je gospođa Galijašević članica SDA i kao takva je odgovorna za sve pa i za stvari koje se još nisu ni dogodile. Ovakva praksa SDP-a nam je već poznata jer je do nedavno gosp. Fuad Šišić, načelnik Općine Tešanj, bio bez ikakvog opravdanog razloga, osim što je član SDA, prozivan i opstruiran u svom radu. Svi članovi SDA koji dobro, savjesno i odgovorno obavljaju svoj posao naći će se ili su već bili u SDP-ovim rubrikama.

Vratimo se na usvojene Zakone, naime, Vlada ZDK je JEDNOGLASNO usvojila prijedloge ovih zakona, i onda zastupnici SDP-a u Skupštini kantona budu uzdržani i to iz razloga što se ovim zakonima nisu uspjeli riješiti neki lični interesi! Zastupnici SDP-a glasali su kontra svojih ministara?! Nedopustivo! U napadnutim zakonima samo se u jednom članu spominju Kriteriji o zapošljavanju, a promijenjeno je 32 člana. Sve promjene riješile su dosadašnje nedorečenosti, oslobodile su nepotrebne birokratije nastavnike razredne nastave i napokon ih okrenule ka učenicima, smanjile su pripravnički staž u interesu mladih uposlenika, izjednačile prava sve djece u ZDK na proljetni raspust i sl. Vidite, opet imamo argumente.

Očito je da se SDP ni nakon 5 mjeseci nije naučio biti pozicija, pišite o uspjesima i neuspjesima ministara iz SDP-a. U posljednjih 10 godina nije se upamtio ovakav nemaran odnos prema sopstvenoj nadležnosti. Do današnjeg dana nemamo ni jedne KM na ljetnom održavanju regionalnog puta Ćatin greb – Tešanj – Jelah – Piljužići u ovoj godini, a august je mjesec. Možda ministar čeka da prođe ljeto da uštedi nešto za narednu izbornu godinu? Da nije intervenisala Općina Tešanj, danas bi imali udarne rupe i nepokošenu travu čak i između Tešnja i Jelaha!

U Bosni i Hercegovini ni nakon deset mjeseci nemamo vlast, o tome treba da brinemo i da razgovaramo i te probleme bi trebalo zajednički da rješavamo, a ne da se bavimo problemima koji i ne postoje vrijeđajući pri tome prosvjetne radnike.

Komisija za informisanje OO SDA Tešanj

O Tesanj Net

3 0 komentara

  1. dugo vam je trebalo da sastavite ovako “pametan”i veoma poucan tekst,kako ste samo pametni i odvazni,a sto se tice tog puta Catin greb-Tesanj u pravu su ne treba dati vise marke za taj put,zasto davat svake godine tolike novce kad firme koje odrzavaju taj put uopste ne rade nista na tome da se taj problem rijesi nego svake godine po par hiljada dignu na tom putu,a ove godine nema tog pa se bune taj put se rijesava 15 godina,bas toliko godina na tom kraju stranka SDA dobija ubijedljivo najvise glasova,pa nikad nije uspijela rijesit taj problem,jednom zauvijek!!!i sad je tek problem?al tim putem se ne voza ni nacelnik,niti koji drugi “glavonja “pa da se to rijesi,nego tuda hode i putuju tek obicni seljaci iz zabacenih sela,ucenici srednjih skola iz zabacenih sela,koga briga kao ce turisti doci do izletista kiseljak,helikopterom nacelnice helikopterom,ili treba paraglajding klub otvorit pa prevozit turiste,il jos jednu HŠ FIRMU da odrzaje put.ne klepecite nanulama!!!

  2. Znači Bešo to je sve što se moglo komentarisa na tekst..Pa lijepo je priznati…to predstavlja napredak za prosvijetljene…Ali ako je do puta, a tema ovog teksta je, šta Bešo?…. Pa uradit će vam SDP taj put po vašoj želji…Samo sačekajte da dođu da vas pitaju kako želite da vam ga namjeste hehe….E moj Bešo…Vidjel ti kako Zlatko kaže na početku rata kad su uhapsili njega i Alju zločinci?…JA SAM OVDJE SLUČAJNO!!! hehe moj Bešo…

  3. NISAM JA TVOJ BEŠO!!!HEHEHE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *