Mladi Tešnjaci treći u Francuskoj

Kadeti tešanjskog KK „Gradina Koteks“ uz učešće deset ekipa iz Francuske, „Ansvera“ iz Belgije, učestovali su na sedmom po redu međunarodnom turniru za kadete (1994-1995-1996. god.) održanog u Montaigu i Treize Septiers (Nant).

U grupnoj fazi Tešnjaci su pobijedili „Asvel“ (57:47) a izgubili od „Orleansa“ (58:63). U četvrtfinalu „Gradina Koteks“ porazila je „Cholet“ rezultatom 60:54 dok su u polufinalu uz sudijsku podršku izgubili od favorizovanog „Le Mansa“ (66:67). Četa trenera Šeljme je bez ikakvih problema u borbi za treće mjesto trijumfovala nad ekipom Orleansa 65:54 a u borbi za prvo mjesto „Le Mans“ trijumfovao je nad „Parisom“.

Od sedam priznanja Tešnjaci su osvojili čak pet trofeja, i to, pehar za osvojeno treće mjesto, pehar za ekipu sa najviše postignutih trica, najbolji strijelac Nemanja Kovanušić dok je Damir Kasun proglašen za najboljeg asistenta i igrača turnira.Za ekipu koju su predvodili trener Adnan Šeljmo i njegov pomoćnik Samko Vejsić, igrali su, Azem Hotić, Ahmet Muminović, Damir Kasun, Nihad Čehajić, Benjamin Hadžismajlović, Mevludin Bešo, Edin Srkalović, Nemanja Kovanušić, Haris Deljkić, Kenan Muminović, Josip Andrijević, Haris Šeljmo i Arif Plančić.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *