Raiffeisen prijatelji ♥

Predstavnici Raiffeisen banke su povodom Ramazanskog Bajrama uručili donaciju u iznosu 7.500 KM Udruženju roditelja, djece i omladine s posebnim potrebama, koje djeluje u saradnji sa Centrom za socijalni rad Tešanj, a za projekat Dnevnog boravka za djecu s posebnim potrebama.

Ovim je nastavljena praksa Raiffeisen banke da povodom vjerskih praznika daje svoju podršku institucijama i organizacijama u BiH, koje se bave humanitarnim radom.
Finansijska sredstva kojima je Raiffeisen banka, ranije, povodom vjerskih praznika kupovala čestitke za svoje klijente, su i ove godine usmjerena na pomoć centrima za socijalni rad i domovima za nezbrinutu djecu.
„Ovaj put smo se odlučili pomoći rad Dnevnog boravka za djecu s posebnim potrebama u Tešnju kako bi proširili svoje aktivnosti, sigurno nismo pogriješili, jer smo se svojim prisustvom uvjerili u kvalitet, iskrenost i istrajnost koju iskazuju u radu s djecom s posebnim potrebama“, izjavio je Michael Müller, direktor Raiffeisen banke i dodao da je Raiffeisen banka zahvalna svojim klijentima na ukazanom povjerenju, bez kojih ne bi bilo moguće sprovoditi ovakve akcije.

JU centar za socijalni rad Tešanj i Udruženje roditelja, djece i omladine s posebnim potrebama Tešanj sve svoje aktivnosti realizuje u Dnevnom boravku za djecu i omladinu s posebnim potrebama, te im pomaže da razviju svoje potencijale i lakše se uključe u život zajednice i razviju osjećaj pripadnosti društvu.
Veliko hvala Raiffeisen banci za donaciju, veliko hvala Raiffeisen banci što je prepoznala rad, trud i brigu što pružamo djeci s posebnim potrebama, a sredstva od ove donacije će biti usmjerena na povećane kapaciteta Dnevnog boravka, odnosno za uključivanje većeg broja korisnika našeg Dnevnog boravka.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *