Pacijent došao na kontrolu i direktora bolnice ‘olakšao’ za 10.000 maraka

Amel Kestenović iz Zenice iz ljekarske sobe ukrao novčanik, a potom kreditnim karticama dr. Rifata Sejdinovića kupovao skupocjena pića, odjeću, nakit…

Nakon preležane bolesti na Plućnom odjelu Opće bolnice u Tešnju, Amel Kestenović je došao u ovu ustanovu na kontrolu te, iskoristivši odsustvo ljekara i osoblja, ušao u ljekarsku sobu i ukrao novčanik i dokumente dr. Rifata Sejdinovića, direktora Opće bolnice Tešanj.

Nemilice trošio

– Ponio sam toga dana malo više novca jer sam namjeravao platiti mjesečne račune. U novčaniku sam imao 400 eura, 1.000 kuna i 700 KM. Sve je to odnio, kao i sve kreditne kartice. Na moju nesreću, u jednom odjeljku novčanika sam držao brojeve kartica skrivene u složenu šifru koju je Kestenović, očito, razbio i počeo trošiti novac s kartica – priča nam Sejdinović.

Na bankomatu u Jelahu Kestenović je podigao 1.000 KM, a u prodavnici u “Tešanjci” karticom platio robu vrijednu 1.300 KM. Tokom dana Kestenović je nemilice trošio novac, da bi oko podneva došao u zlataru “Dar” u Kraševu, gdje je karticom namjeravao platiti nakit vrijedan 2.500 maraka.

– Srećom, prodavačica je mene poznavala i, zatraživši ličnu kartu, pitala je Kestenovića je li to uistinu on na dokumentu. Kazao je da jeste i da je imao plastične operacije poslije udesa u Italiji. Ipak, vidjevši da je raskrinkan, Kestenović se dao u bijeg – priča nam Sejdinović.

Uhvaćen u Zenici

Prodavačica je slučaj prijavila mužu policajcu, nakon čega počinje bjesomučna potraga. Istoga dana Kestenović je pronađen i uhvaćen u Zenici.

– Ukupna šteta je bila oko 10.000 KM. Brzom i profesionalnom intervencijom policije veći dio novca je vraćen. Zato želim zahvaliti policijskim radnicima i službenicima iz Tešnja i Zenice, Zlatku Musliji, Seadu Kadribašiću, Senadu Hasaniću, Enveru Ćostoviću, Senadu Spahiću i Safetu Turaliću – kaže nam na kraju doktor Sejdinović.

(Dnevniavaz.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *