10. AS-VISPAK Streetball Challenge Jelah 2011

Jedinstvena organizacija mladih ( JOM ) iz Jelaha i ove godine organizuje turnir u uličnoj košarci ” Streetball challange 2011 “. Ovo će biti po deseti put da se ovakva jedna sportska manifestacija organizuje u sklopu “Jelaškog ljeta”, a pod jasnim motom upućenim mladima ” Sportom protiv ovisnosti “.

Važno je istaknuti da na turniru svake godine sudjeluje oko 15 ekipa iz cijele regije i da publika može uživati u vrhunskim košarkaškim potezima prilagođenim terenu ” ulice ” i jasno definisanim pravilima koji samoj igri daju dinamičan ritam od početka do kraja turnira.
Pored sportskog dijela turnira i borbe za osvajanje titule najboljeg, cijeli turnir prati i muzički sadržaj, koji kroz moderne muzičke pravce ekipama i publici daje jedan vrhunski adrenalin i poseban ugođaj.
Kao i svih prethodnih devet godina i ovogodišnji turnir daje jasnu poruku organima vlasti i privrednicima da konačno shvate da je prijeko potrebno i da Jelah dobije svoj košarkaški klub, jer potencijala među mladima za to uistinu ima, a i ovaj turnir pokazuje da se radom i trudom na polju košarke puno toga može napraviti.

“SKOČI U VISINE, PODIGNI RUKE VISOKO I OBOJI NEBO SVOJOM POBJEDNIČKOM BOJOM” – Hasaničević Edin –

GENERALNI SPONZOR: AS Jelah

Informacije:

Datum: 18.09.2011
Lokacija: Poligon o.s. “”1. mart” Jelah
Početak: 16:00
Učešće: BESPLATNO
Organizator: JOM Jelah
Kontakt: 061/647-789 Emir
Prijave ekipa su na dan Streetball Challenge-a, 18.09.2011, od 12:00 do 16:00 h.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *