Međunarodni sajam sira Vlašić 2011

Nakon pet uspješno organiziranih sajamskih manifestacija i ove godine Udruženje-Udruga poljoprivrednika SBK/KSB jedan je od organizatora sajamske manifestacije „Međunarodni sajam sira Vlašić 2011 i VI ocjenjivačka izložba vlašićkog sira“ koja se održava 23/24.09.2011. godine na platou Vlašić-Babanovac.

Cilj organizatora je promovirati sirarsku proizvodnju, područje SBK/KSB i šire, te istaknuti vrijednost tradicije ovih područja.Ovom manifestacijom želimo dati poticaj stvaranju branda autohtonih i tradicijskih sireva a manifestacija ima izložbeno-prodajni karakter. Na ocjenjivačkoj izložbi ocjenjuje se vlašićki sir za proizvođače koji su se prijavili za sudjelovanje na ocjenjivačkoj izložbi i čiji su uzorci sira mikrobiološki ispravni, a sajamski dio je predviđen za sve vrste sireva i drugih poljoprivrednih proizvoda.

Sama manifestacija ima natjecateljsko (za proizvođače vlašićkog sira) i prodajno (za sve druge izlagače iz cijele BiH, RH i RS) obilježje .

Visoka stručna i organizacijska razina manifestacije, između ostalog, osigurati će se i angažmanom stručnjaka sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Poljoprivredno-Prehrambenog fakulteta Sarajevo koji će provesti ocjenjivanje vlašićkog sira.

(ENI news)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *