Opremanje kabineta mehatronike u Mješovitoj srednjoj školi, Tešanj…

Dana 15.09.2011.godine u Mješovitoj srednjoj školi, Tešanj okončano je opremanje i instaliranje potrebne opreme za kabinet mehatronike.

Opremanje ovog kabineta je sklopu realizacije projekta; „Stručno osposobljavanje i zapošljavanje kandidata za zvanje Tehničar mehtronike“ kojeg zajedno sprovode; „TRA“ Agencija za razvoj općine Tešanj i Mješovita srednja škola, Tešanj. Isporuku i instalaciju potrebne informatičke opreme je izvršila firma Ascom iz Tešnja.

Završena je nabavka i instalacija opreme za pneumatiku i elektropneumatiku, radi se o visokosofisticiranoj opremi njemačkog proizvođača „Festo“. Instalacija te opreme urađena je uz pomoć predstavnika Školskog centra Velenje, Slovenija, što predstavlja nastavak uspješne saradnje Mješovite srednje škole, Tešanj i ŠC Velenje.

U okviru navedene saradnje predviđeno je da se izvrši ekspertiza od strane profesora ŠC Velenije : Podvrzen Srećko, Baštian Hribar, Cencen Zvonko, nastave edukaciju i obuku profesora MSŠ Tešanj.

Predviđena obuka će trajati 40 časova iz oblasti : pneumatike, elektrotehnike, elektronike i automatike za potrebe tržišta rada na području šire lokalne zajednice.

Prema riječima Direktora Mješovite srednje škole, Tešanj, gospodina Muharema Sračevića; u narednim danima se očekuje ulazak u kabine prvih kandidata iz privrede za zanimanje „Tehničar Mehatronike“.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *