Saopćenje za javnost

Održana XVII sjednica izvršnog odbora FOMSDPBiH Tešanj

16.09.2011. godine održana je XVII sjednica Izvršnog odbora Foruma mladih SDPBiH Tešanj.
Sjednica je bila radno-svačanog karaktera.
U radnom dijelo sjednice vođena je rasprava o položaju mladih u BH društvu, sa posebnim osvrtom na zapošljavanje, a u drugom svečanom dijelu izvršen je prijem članova u Socijaldemokratsku partiju BiH.

Izvršni odbor Foruma mladih SDPBiH Tešanj je nakon iscrpne rasprave usvojio nekoliko zaključaka, a između ostalih:

1.
Formirana je Komisija koja će na osnovu zadnjih iskustava, vezanih za primjenu Kriterija o načinu bodovanja kandidata prilikom zasnivanja radnog odnosa nastavnika, stručnih saradnika i odgajatelja i ostalih zaposlenika u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima na području ZDK, putem poslanika SDP-a u Kantonalnoj skupštini ponuditi korekciju Kriterija nadležnom Ministarstvu.
Članovi Komisije su imenovani iz reda Foruma mladih koji su uspjeli dobiti posao u osnovnim ili srednjim školama i onih koji nisu uspjeli dobiti posao, te iz reda nastavnika/profesora sa dugogodišnjim radnim iskustvom, uz napomenu da je Komisije spremna za saradnju sa svim zainteresovanim.

2.
Forum mladih će putem izabranih predstavnika SDP-a pokrenuti izmjenu zakonske regulative po kojoj će se za određena radna mjesta, upravne i nadzorne odbore, ili druga tijela tražiti minimalno radno iskustvo od 3 godina, umjesto dosadašnjih 5 godina.

3.
Forum mladih će putem izabranih predstvanika SDP-a u OV Tešanj i Skupštini ZDK intezivirati aktivnosti na realizaciji projekta regionalnog Dnevnog centara za djecu i omladinu sa posebnim potrebama sa sjedištem u Tešnju, kako bi se već u narednoj godini izdvojila značajnija sredstva za realizaciju ovog projekta.

U svečanom dijelu sjednice izvršen je prijem Elvedine-studentice Ekološkog inžinjerstva, Zlate-učenice srednje škole, Enide-studentice Ekonomskog fakulteta i Azre-studentice Ekonomskof fakulteta u Socijaldemokratsku partiju BiH.

Forum mladih je zadovoljan prijemom članova u SDPBiH, te najavljuju dodjelu članski karti za 43 člana u SDPBiH u Osnovnom organizacijama SDPBiH Jevadžije, Piljužići, Karadaglije i Čaršija.

Komisja za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *