REDOVNI KONGRES STRANKE ZA BIH

U Domu mladih Skenderija 17. septembra ove godine održan je Redovni kongres Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Na Kongresu je u prijatnoj i demokratskoj atmosferi, 450 delegata iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, odlučivalo o rukovdstvu i pravcima djelovanja Stranke za BiH u narednom periodu.
Za predsjednika Stranke za BiH u mandatnom periodu 2011.-2015. godina, jednoglasno je izabran dr. Haris Silajdžić, a pored toga izabrani su i članovi Predsjedništva, Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti Stranke za Bosnu i Hercegovinu, te prezentirana Programska orijentacija ove Stranke.

Kroz ovu demokratsku proceduru značajno je podmlađena struktura Stranke, a povjerenje su dobili mladi i obrazovani kadrovi sa puno energije za rad, tako da je rukovodstvo Stranke u ovom procesu popunjeno sa 95 % novih kadrova iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Iz Općinskog savjeta Tešanj u Predsjedništvo Stranke za BiH izabran je Alić Muhidin, u Glavni odbor Stranke za BiH dr. Ajanović Ekrem i Sud časti Stranke za BiH Sadiković Nurdin.

Osnovni rezultati Kongresa mogu se cijeniti u slijedećem:
– da je Stranka značajno kadrovski osvježena i ojačana, da slijedi nastavak reforme i kadrovskog jačanja unutar Stranke, te da je još jednom potvrđena opredjeljenost Stranke za očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine kao demokratske države ravnopravnih građana i naroda.

Ovom prilikom upućujemo iskrene čestitke dr. Harisu Silajdžiću na izboru za Predsjednika Stranke za BiH, kao i našim članovima koji su izabrani u centralne organe Stranke.

OPĆINSKI SAVJET STRANKE ZA BiH TEŠANJ

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *