PSD Zmajevac na Konjuhu

Dana 01.10.2011. godine, planinari PSD “ZMAJEVAC-684” su osvojili još jedan od vrhova Bosne i Hercegovine, i to kotu Javorje na 1002 MNV. na planini Konjuh.

Na poziv prijatelja planinara iz PD “Konjuh” Tuzla, odazvali su se planinari PSD “Zmajevac-684”,  te se priključili proslavi 60 godina postojanja i rada planinarskog društva “KONJUH” Tuzla.

 

 

Proslava je trajala 2 dana, ali su planinari PSD “ZMAJEVAC-684”  Učestvovali na drugom danu, tj., planinarski pohod “POVODOM OBILJEŽAVANJA “2.OKTOBRA-DANA OSLOBOĐENJA TUZLE” I 60 GODINA POSTOJANJA I RADA PD “KONJUH” TUZLA”.

Na pohod se odazvao veliki broj planinara iz Bosne i Hercegovine, GSS-a BiH, Tuzlanski srednjoškolci, predstavnici Crvenog križa Tuzle i Srebrenika, kao i gosti planinari iz Hrvatske i Srbije.

Proslava je imala sljedeći Program:

PETAK, 30.09.2011.GODINE:

  • 10:00 – OTVARANJE IZLOŽBE PLANINARSKE FOTOGRAFIJE U HOLU BOSANSKOG KULTURNOG CENTRA TUZLA
  • 19:00 – SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 60 GODINA DRUŠTVA U SALI BOSANSKOG KULTURNOG CENTRA TUZLA
  • 20:00 – DRUŽENJE GOSTIJU I PLANINARA U HOLU BKC TUZLA

SUBOTA, 01.10.2011.GODINE:

  • TRADICIONALNI PRIJELAZ PREKO KONJUHA POVODOM OBILJEŽAVANJA “2.OKTOBRA-DANA OSLOBOĐENJA TUZLE” I 60 GODINA POSTOJANJA I RADA PD “KONJUH” TUZLA
  • 08:00 – POLAZAK AUTOBUSA ISPRED HOTELA “TUZLA” PREMA STUPARIMA
  • 09:00 – OKUPLJANJE PLANINARA U STUPARIMA I KRETANJE “BORINOM STAZOM” PREMA PLANINARSKOM DOMU “JAVORJE”. (Planinari i gosti sa sopstvenim prijevozom dolaze direktno u Stupare na PT) TURA JE PODIJELJENA U DVA DIJELA. SVI UČESNICI POHODA IDU ZAJEDNO DO “RIMSKE KAPIJE” GDJE ĆE ONI KOJI SU MANJE KONDICIONO SPREMNI NASTAVITI ŠUMSKIM PUTEM DO PLANINARSKOG DOMA, A OSTALI NASTAVITI “BORINOM STAZOM” TEŽIM USPONOM DO VRHA “BANDERA” (1209 mnv) I SIĆI DO PLANINARSKOG DOMA “JAVORJE”!!!
  • 14:00 – PLANINARSKI RUČAK, DODJELA ZAHVALNICA I DRUŽENJE PLANINARA.

 

Zahvaljujemo se domaćinima na ljubaznom dočeku i druženju.

Takođe se zahvaljujemo prijateljima iz PSRU “NATURA” Zenica i PSD “SMAJLOVAC” Maglaj, na lijepom druženju! Do sljedećeg pohoda,

V E D R O!!!

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *