NOVOSTI IZ OŠ REŠAD KADIĆ TEŠANJ

Od 1. septembra 2011. godine počela je nova školska 2011/2012. Svi učenici su se s velikim veseljem odazvali prvom školskom zvonu.Najsretniji, najveseliji su bili novi đaci-prvaci i njihovi roditelji. Dočekani su u svojoj učionici, prepunoj šarenih balona i sa čestitkama za sretan početak. Učiteljice Bedak Amela, Dizdarević Dženaida, Ogrić Mediha i pedagogica škole Bajrić Nerma su roditeljima i malim đacima poželjele uspješan rad i upoznale ih sa obavezama koje slijede u toku školske godine, a pedagogica je realizovala pedagoško-psihološku temu „Pažljivo s prvačićem“.

Na konkursu Federalnog ministarstva kulture i sporta „MLADI I NASLIJEĐE 2011.“, učenici naše škole Subašić Emina i Eminagić Kenan, članovi ETNO SEKCIJE kojom rukovodi nastavnica historije i geografije Kotorić Senada, su sa dokumentarističkim radovima „Tešanjska musalla“ i „Šišetna rozetna“ osvojili treća mjesta, a nagrade su primili na manifestaciji „DANI EVROPSKOG NASLIJEĐA U BOSNI I HERCEGOVINI“ koja je održana u našem gradu 14. i 15.septembra 2011. godine.

Sredstvima dobijenim za prikupljanje PET ambalaže u prošloj školskoj godini kupljeno 17 novih LCD monitora za kabinete informatike.

Akcija prikupljanja PET AMBALAŽE u našoj školi trajala je i tokom ljetnog raspusta, a početkom mjeseca septembra novčano su nagrađeni učenici Škapurević Nejra i Turkeš Elmedin koji su prikupili najviše PET AMBALAŽE.
Firma „HIFA TANK“ Tešanj donirala je KLIMA UREĐAJ za kabinet bosanskog jezika i ovom prilikom im se zahvaljujemo.
Novinarsko-informacijska sekcija
OŠ „Rešad Kadić“ Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *