„HOZIĆEVO DJEČIJE PERO“ U POSJETI OŠ „REŠAD KADIĆ“ TEŠANJ

Udruženje građana „Centar mladih“ Kotor Varoš i njihovi predstavnici Radojica Blagojević i Vladan Đurđević su u četvrtak 06. 10. 2011. godine, posjetili našu školu povodom dodjele nagrada na raspisani konkurs „Hozićevo dječije pero“ na temu „Šta ja mogu učiniti na poboljšanju kulturnog dijaloga“.

Naime, naša učenica Amina Krdžalić je dobitnica prve nagrade, a moramo istaći da su na konkursu učestvovale 23 škole iz BiH, sa više od 100 literarnih radova. Predstavnici udruženja su se susreli sa učenicima- članovima literarne sekcije, direktoricom škole Merdić Berinom i njihovim nastavnicama Smajlbegović Tanjom i Krdžalić Adisom. Tom prilikom naši učenici su se upoznali sa životom i radom Advana Hozića, koji je inače rođen u Kotor Varoši 6. juna 1926. godine. Udruženje njeguje tradiciju ovog velikog bosanskohercegovačkog dječijeg pisca, pa su odlučili da se svake godine, na dan njegovog rođenja 6. juna objavljuje nagradni konkurs, kojim će podsticati djecu za literarno stvaralaštvo.Naši učenici su čitali i svoje radove te tako gostima dokazali da su bili potpuno u pravu kada su odlučili da posjete našu školu.

Učenici su na poklon dobili majice sa likom Advana Hozića i sa oduševljenjem su ih odmah obukli, pa je tako načinjeno i nekoliko snimaka. Nadamo se da će naši vrijedni učenici nastaviti da pišu literarne radove.

Novinarsko-informacijska sekcija
OŠ „Rešad Kadić“ Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *