Počela konferencija bibliotekara BiH

Nakon što su učesnici Konferencije bibliotekara jučer obišli stari dio grada Tešnja, Eminagića kuću, Kapetanovu kulu na Gradini prilikom koje su pogledali izložbu „Povelje i pisma srednjovjekovnih bosanskih vladara i vlastele“, obilaska objekta gdje se gradi nova zgrade „Opće biblioteke“ a u večernjim satima prisustovali promociji nagrađenih izdanja „Fondacije za bibliotečke djelatnosti“, u konferencijskoj sali restorana „Ukus“ počela je „Konferencija bibliotekara“ BiH, jubilarna, peta.

U uvodnom dijelu učesnicima konferencije obratili su se, direktor tešanjske „Opće biblioteke“ Esmir Bašić, općinski načelnik Fuad Šišić, predstavnica Fondacije za bibliotičku djelatnost FBiH Enisa Žunić, zamjenica direktora NUB-a BiH Amra Rešidbegović i Rasim Bajrić pomoćnik ministrice za kulture, nauku, obazovanje i sport u Vladi ZDK-a.

Tema ovogodišnje Konferencije bibliotekara je „Uloga biblioteke u interkulturalnom dijalogu“. Konferencija će završiti danas dodjelom laurata „Mustafa Ćeman“. Treba istaći da na „Konferenciji bibliotekara u Tešnju učestvuju bibliotekari iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *