Možda nismo najveći, ali smo među najboljima

Udruženje sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj, u sklopu Projekta uređenja korita i obale rijeke Usore potpisanog sa Agencijom za vodno područje rijeke Save, ovih dana intezivno radi na realizaciji potpisanog ugovora.

Svakodnevno desetne ribara nastoji Usoru „osloboditi“ od nagomilanog rastinja, smeća, a obalu učiniti dostupnom na svakom njenom dijelu.

Tako je u subotu, 15.10.2011. godine, organizovana zajednička akcija ribara, građana i učenika, a učešće na akciji je uzelo oko 100 akcijaša.
Prikupljeno je oko 100 vreća PET ambalaže i smeća na dužini oko 2 km obale, te je do sada nepristupačna parcela od oko 7 duluma pripremljena za postavljanje drvoreda, u blizini parcele za EKO park koji se planira raditi na ovim prostorima.

Inače, ovih dana je Udruženje posjetio i Načelnik Općine Tešanj, koji je prepoznao aktivnosti Udruženje, te obećao pomoć Općine Udruženju u izgradnji sistema za navodnjavanje Jezera „MRKOTIĆ“ i podršku EKO akcijama koje ovo Udruženje, već, 10 godina uspješno radi.

Predsjednik Upravnog odbora USR „BLINKER“ Kalošević prof. Ramiz Skopljak, napominje značaj koje ovo Udruženje ima, ne samo na općini Tešanj već i šire, uz konstataciju „da nismo najveći, ali smo sigurno među najboljima“.

B I S T R O !
USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *