10. kolo Druge lige FBiH – Centar

U okviru 10. kola Druge lige Centar koje je bilo na programu ovog vikenda donijelo je mnogo golova kao i poraz dvije vodece ekipe Bosne iz Visokog i TOSK-a iz Tesnja.

Ekipa TOSK-a je izgubiula od Mladosti iz Doboja kod Kaknja minimlanim rezultatom 1-0 a gol je postignut polovinom prvog poluvremena.Vrijedno je spomenuti da nas u ovoj utakmici nije posluzila ni sreca jer je Sinanovic u 90 minuti pogodio stativu protivnickog gola.Na ovoj utakmici nije bilo nekoliko standardnih igraca Hadziahmetovic,Hatibovic i Mrguda.

Druga utakmica je igrana u Olovu gdje je ekipa Bosne iz Visokog dozivljela prvi ovo sezonski poraz od solidne ekipe Stupcanice iz Olova rezultatom 1-0. U Tesnju se Stupcanica pokazala kao jaka ekipa predvodjena iskusnim Zericem (koji je i postigao odlucujuci gol protiv Bosne iz Visokog) bivsim igracem sarajevskog Zeljeznicara koji je alfa i omega Stupcanice kao i golman Nedim Kustura koji je jedno vrijeme igrao za Zeljeznicar iz Sarajeva i TOSK iz Tesnja.Obecanje koje su dali na press konferenciji poslije utakmice protiv TOSK-a to su i uradili i pobjedili Bosnu iz Visokog.

Rudar iz Breze je pobjedio Vratnika visokim rezultom 5-0 i tako dijeli drugu poziciju e ekipom TOSK-a iz Tesnja s 20 bodova.

Ilijas je pobjedio u gostima Mladost Zupcu 2-0 i zauzeo 4 poziciju s 18 osvojenih bodova i drzi prikljucak za vodecom trojkom.

Ekipa Borca je poslije serije od tri nerijesene utakmice kod kuce proradila i pobjedila Radnik iz Hadzica s visokih 5-0 i tako zauzela 5 poziciju s 15 osvojenih bodova.

Komplet rezultati 10 kola su:
Ozren-Biser 1-0
Mladost DK-TOSK 1-0
Borac-Radnik 5-0
Mladost Z-Ilijas 0-2
Rudar-Vratnik 5-0
Natron-Bosna S 2-1
Azot-Usora 1-0
Stupcanica-Bosna V 1-0

Sejo Muftic
(atomci.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *