OBILJEŽENA „SEDMICA DJETETA“ Druženje s učenicima Osnovne škole „Kulin ban“ Tešanjka

image

Povodom obilježavanja „Sedmice djeteta“ Osnovna škola „Huso Hodžić“ Tešanj 17.10. 2011. godine organizovala je likovnu radionicu „Sretno dijete“. Učenike V-5 razreda naše škole posjetili su učenici IV-a Osnovne škole „Kulin ban“ Tešanjka. „Danas smo ugostili učenike Osnovne škole „Kulin ban“ . Na likovnoj radionici naslikali smo mnogo vesele,sretne i zadovoljne djece. Druženje smo nastavili uz igru i muziku u učionici,a na kraju smo prošetali parkom i igrali se na Gimnazijalskom poligonu“, zadovoljno je izjavila učiteljica naše škole, Vernesa Hadžikadunić.

Razgovarali smo i s učenicima V-5 i IV-a razreda koji su s nama rado podijelili doživljena iskustva.

„Lijepo mi je ovdje u vašoj školi i volio bih da ima više ovakvih druženja. Crtao sam s Kemalom, učenikom V-5 razreda i nadam se da ćemo se opet družiti. Znam da je vaša škola prošle godine istim povodom bila u gostima na Tešanjci pa se nadam se će se ova druženja nastaviti i u budućnosti“,s uzbuđenjem nam je rekao učenik Osnovne škole „Kulin-ban“.

Od učenice naše škole,Selme Bašić smo saznali da se najviše družila sa Selmom, učenicom V razreda i da su naslikale veselu djecu u prirodi.

Učenici su proveli 2 školska časa uz ugodno druženje i obostrano obećanje da će se prijateljstvo nastaviti i ubuduće.

Novinarska sekcija

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *