U TOKU REALIZACIJA PROJEKTA „KROZ IGRU I RAD ZAJEDNO“

Centar za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“ iz Doboja u partnerstvu sa Evropskim pokretom Jelah-Tesanj, a u saradnji s Osnovnom školom „Huso Hodžić“ i Centrom za socijalni rad Tešanj trenutno na podrucju opcine Tesanj realizuje projekat „Kroz igru i rad ZAJEDNO“.

Ovaj projekat se realizuje u sklopu projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije II – LOD II“ koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a finansira Europska unija.

U ovom projektu trenutno učestvuje 50 učenika nase skole, uzrasta od 9 do 15 godina. Učenici svoju kreativnost pokazuju kroz kreativno-psihološke, tehničke i informatičke radionice. Termini održavanja radionica su usaglašeni s vođama radionica.

Projekat traje ukupno sedam mjeseci i zavrsava se krajem februara 2012. godine.

ilj projekta je uspostaviti trajno partnerstvo OCD, koje se bave poboljšanjem položaja lica sa posebnim potrebama, i lokalnih vlasti s osvrtom na jačanje tehničkih i institucionalnih resursa za lica sa posebnim potrebama, a sve u svrhu poboljšanja životnih uslova stanovništva i pozicioniranje Tešnja kao općine s vizijom evropskog kvaliteta življenja.

Podciljevi projekta su:

  1. Ojačati kapacitete NVO sektora sa područja općine Tešanj u oblasti edukovanosti ljudskih resursa;
  2. Ojačati kapacitete i podići nivo svijesti predstavnika lokalne samouprave o postojanju potrebe za većim stepenom učešća OCD i institucija u radu općine kao ključnog interesa za razvoj iste;
  3.   Preporučiti i definisati nova rješenja i kriterije za poboljšanje procesa saradnje OCD, institucija i lokalnih vlasti u oblasti poboljšanja lica sa posebnim potrebama sa simulacijom efekta primjene;
  4. Unaprijediti institucionalnu infrastrukturu sa posebnim osvrtom na razvoj edukativnih resura za lica sa posebnim potrebama u svrhu razvoja vještina i praktičnih kompetencija istih.

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *