Mešanović po šest puta vadio loptu iz sopstvene mreže

Oko stotinu posjetilaca na gradskom „Luke“, iako je bilo hladno i kišovito vrijeme, nije zažalilo što je prisustovalo susretu između TOŠK-a i Azota iz Vitkovića u kojem su domaćini deklasirali solidne goste sa šest postignutih golova u mreži golmana gostiju Mešanovića. U 4. minuti iz kornera s lijeve strane Bureković upućuje idealnu loptu na glavu Hadžiahmetovića, koji nadvisuje odbranu gostiju i matira za 1:0.

U 25. minuti raspoloženi Hadžiahmetović „golom iz snova“ udvostručuje prednost TOŠK-a nakon akcije Hodžića i Burekovića. Za dvije minute brzonogi Kurdić povisuje prednost Tešnjaka na 3:0. U drugom dijelu u početnoj fazi gosti imaju blagu prednost, ali bez šansi. Bahtić u 58. minuti upošljava idealnu loptu za Kurdića, koji pogađa za 4:0 a lobom Galamića iza dvije minute gostujući vratar Mešanović po peti put bio je prisiljen da loptu vadi iz sopstvene mreže.

U 69. minuti još jedna briljantna akcija dua Hodžić – Hadžiahmetović u kojoj golgeter Ismet Hadžiahmetović, svojim trećim golom postavlja konačnih 6:0 za raspoloženu četu coacha Nikole Nikića. Gosti su do kraja imali jednu prečku i šansu ali sigurni Korajlić je ukrotio nezgodan udarac gostujućeg fudbalera. Zenički sudac Azem Karić u fer i korektnom susretu dodijelio je žute kartone za Omahića (TOŠK) i za Muju Gabelu kod Azota. U narednom susretu Tešnjaci su gosti Usori a Vitkovićani domaćini su trenutnom lideru visočkoj Bosni.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *