Obuka nastavnika novih tehnologija u MSŠ, Tešanj….

Završena je obuka profesora Mješovite srednje škole, Tešanj iz oblasti mehatronike – upravljanja mehatroničkim elementima.

Obuka je trajala u periodu od 17.10.2011. do 21.10.2011. godine. sa 40 satnim okvirom iz područja:

–         osnova elektrotehnike i elektronike,

–         osnova pneumatike,

–         osnova elektropneumatike,

–         digitalne tehnke i mikroprocesora,

–         električnih instalacija,

–         programiranja PLC-a.

Tokom obuke, svi profesori upoznati su kako mogu da slobodno koriste razne didaktičke metode kod obrazovanja djece i odraslih.

Po završetku obuke svaki od profesora polaznika obuke uspješno su prezentirali svoje lične radove te su im stoga uručeni zasluženi certifikati/uvjerenja o završenoj obuci.

Profesori Mješovite srednje škole, Tešanj polaznici kursa, postali su tako prvi stručnjaci iz oblasti mehatronike, spremni za obuku učenika i odraslih.

Naša škola ponovo pokazuje da je spremna za savremene trendove, vezane za nova zvanja i zanimanja, spremna je za obuku prvih polaznika iz oblasti mehatronike u najsavremenijem kabinetu i sa stručnim kadrom.

Također, polaznici obuke tokom predavanja imali su dobre primjere prakse kako da se sama predavanja prilagode polaznicima i olakšaju njihova shvatanja. Tome su puno doprinjeli profesori iz Školskog centra Velenje prof. Zvone Cencen i prof. Srečko Podvržen, koji su nesebičnim trudom i zalaganjem prenijeli znanje našim profesorima.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *