Čestitka

Nadati se božijoj milosti mogu jedino oni koji vjeruju u jednog Boga, ali nadanja su pouzdanija što je čovjek spremniji žrtvovati od onoga što mu je samom drago.

Kurban Bajram je islamski praznik ljudske žrtve,ljudske spremnosti da čini žrtvu u ime Boga kroz vjerski obred klanja kurbana u propisane dane Kurban Bajrama, ali i ljudske spremnosti da kroz svakodnevni oblik pomoći drugim ljudima pruža tu pomoć u ime Boga, a ne radi nekih dunjalučkih interesa.
Zbog toga je i nastupajući Kurban Bajram prilika svakome da preispita svoj odnos prema Bogu, ali i svoj odnos prema drugim ljudima, pa ako neko hoće da poboljša svijet svojim velikim političkim idealom neka najprije spase i poboljša sebe samog i onaj uski krug života koji lično ispunjava.

Želim u ime OO SDA Tešanj i u svoje lično ime uputiti iskrene čestitke svim vjernicima sa željom da Bajram provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju , a svim građanima općine Tešanj da se ugodno osjećaju , i da osjete mir i radost, bez obzira na svoja vjerska i druga uvjerenja.

Mahsuz Selam!

Predsjednik OO SDA Tešanj
Šemsudin Mehmedović dip.ing.maš

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *