EKO-MLADI bogatiji za 30 novih članova

U subotu 05.11.2011 godine u prostorijama udruženja “EKO-MLADI” u Jablanici realizovana je aktivnost prijema novih članova. U periodu od juna do oktobra mjeseca tekuće godine 30 mladih (djevojaka i momaka) sa područja općine Tešanj je popunilo PRISTUPNICU i istu dostavilo na adresu udruženja a s ciljem učlanjenja u udruženje “EKO-MLADI”.

Nakon pristiglih 30 PRISTUPNICA Upravni odbor udruženja je iste pregledao i na posljednjoj redovnoj sjednici definisao termin za uručenje članskih kartica za nove članove a to je bio 5. novembar tekuće godine.

Od 30 novoučlanjenih 13 je djevojaka i 17 momaka, a 10 je učenika srednjih škola dok je njih 20 studenata raznih fakulteta. Novi članovi dolaze iz različitih mjesta sa područja općine Tešanj i to: Kraševo, Trepče, Medakovo, Krndija, Tešanj, Dobropolje, Mekiš, Čaglići, Koprivci i Jablanica.

Dobrodošlicu novim članovima u ime udruženja je poželio Predsjednik udruženja (Adnan Lihić), a prisutni su bili i Predsjednik Nadzornog odbora (Spahić Mersed), Potpredsjednik UO (Plančić Admir) i član UO (Jusić Mirela). Prisutni su kroz kratko izlaganje predstavnika udruženja imali priliku da se upoznaju sa dosadašnjim realizovanim aktivnostima i radu udruženja kao i planovima za naredni period, diskutuju i postavljaju pitanja vezano za aktivnosti koje udruženja realizuje.

Nakon toga je prisutnim novim članovima u ime udruženja “EKO-MLADI” članske karte uručio Predsjednik nadzornog odbora (Spahić Mersed). A novi članovi koji zbog obaveza nisu mogli prisustvovati u navedenom terminu će naknadno moći preuzeti članske karte u prostorijama udruženja.

Nama kao udruženju je velika čast i zadovoljstvo što smo od danas bogatiji za 30 novih članova, i iskreno se nadamo da će novi članovi u skladu sa svojim mogućnostima davati određeni doprinos u budućem radu udruženja.

UG EKO-MLADI

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *