AM SDA: Saopćenje,

Forumu mladih SDP Tesanj trebalo je vise od 20 dana da reaguje, ili bolje reci, da ponovi dio historijskog govora mladog Vedrana Kasera na oktobarskoj sjednici Općinskog vijeća. Bivši Predsjedavajuci OV Tesanj, koji je, podsjećamo javnost, izabran kao Hrvat a smijenjen kao Bosanac po tvrdnjama SDP-a, zaprijetio je Opcinskoj vlasti na poslednjoj sjednici Vijeća a Opcinski nacelnik je prijetnje odbacio. Prijetnje Skupštini BiH je uputio Karadzic, a prijetnje su prijetnje ma od koga dolazile.
Pitamo tešanjski SDP zbog čega se pokušavaju sakrivati iza bosanstva i ističu to kao privilegiju koja pripada samo onome ko nije Bošnjak? U Tešnju živi pedeset hiljada bosanaca a SDP uporno ističete samo jendog. Mnogo bi bolje bilo Forumu mladih SDP da su se izvinuli građanima općine Tesanj zbog prijetnje svog stranačkog kolege, nego sto napadaju Općinskog načelnika i brane ono sto se odbraniti ne može. Ali svima je jasno da je Vedran Kaser samo pročitao govor koji mu je rukovodstvo SDPa napisalo, stoga ga sada moraju braniti. Bruka SDP-a odavno je pukla i to je svima jasno osim nekima u rukovodstvu tesanjskog SDP-a.
Ovim putem poručujemo više prostora mladim za samoinicijativni pristup, a ne podlo isčitavanje napisang od strane onih koji ne misle na budućnost mladih.

Mahsuz Selam !
AM SDA Tešanj.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *