Za liječenje Mirze Mehinovića donirano 1835 KM

Radnici tešanjske firme MANN HUMMEL BA su proveli akciju unutar firme i prikupili 1835 KM za liječenje bivšeg odbojkaša Mirze Mehinovića iz Maglaja i koji su uplaćeni na žiro račun našeg Mirze.

Ovim putem se zahvaljujemo radnicima MHBA IZ Tešnja i pozivamo ostale dobre ljude da se priključe u ovu humanitarnu akciju i da spasimo jedan mladi život.

Mirza Mehinović je rođen 8. decembra 1984. godine. Nekada, sasvim običan momak, odličan sportista, kojem se život mijenja preko noći…

Bolest koja nikada ne bira, ovaj put izabrala je našeg prijatelja, sina i brata…

Dijabetičar, koji je na inzulinu od juna 1994. godine, bori se svaki dan. Od prije dvije godine, i dijaliza je postala njegova rutina, i nešto s čim se redovno bori. 6.februar 2009. je dan kada je dijaliza uzela prioritet u njegovom životu, da bi mogao da živi, i da nam se onako djetinje smiješi… Nikada, ali nikada nije posustao duhom, borio se i bori, ne predaje se, nama često vrati osmijeh na lice, podsjeti nas da je važno što je tu, a mi ga želimo s nama i sutra, i za deset dana, i za deset, dvadeset, pedeset godina.

Zadnje preporuke govore da bi naš Mirza trebao što prije na transplataciju bubrega i gušterače, za njegovo bolje zdravlje, da dijaliza više ne bude centar njegovog života. Transplatacija košta oko 220.000 KM, i njegova porodica uz svu silnu želju, nema toliki iznos novca.

Otac, demobilisani borac, ne radi od 1996. godine, i sam bolestan, ne može puno pomoći svom sinu, kolika je to bol za oca? Gledati svoje dijete da ubire posljednje nade i da je prepušten sam sebi.

Mirzini lijekovi koštaju preko 150 KM mjesečno, plus troškovi odlazaka na dijalizu, posebna prehrana, sve to zaista predstavlja jedan težak bremen njegovoj porodici.

Mirzinu porodicu izdržava majka, koja radi kao frizer, a poznavajući finansijska primanja malog grada kao što je Maglaj, ta su primanja približna minimalcu.

Stoga, pozivamo sve dobre ljude, drage majke, očeve, sinove, kćerke, prijatelje, pomozite nam da spasimo Mirzu, vratimo mu sjaj u oči i neka živi.

Neka živi mladost, neka njegov osmijeh i dalje ulijeva svima nama snagu za dalje.

MOLIM VAS , SPASIMO MIRZU!!!

ŽIRO RAČUN

UniCredit Bank

3385602531937248

DEVIZNI RAČUN

Upisujte po slijedećem redosljedu

PAY DIRECT TO;Unicredit banka d.d.Mostar,Bosna i Hercegovina

Kardinala Stepinca bb Mostar

S.W.I.F.T. UNCR BA 22

BENEFICIARY:MEHINOVIC MIRZA

40393705101

IBAN:BA39 3385 6028 3180 0041

Unaprijed zahvalni, Mirzini prijatelji.

Sve informacije na FB grupi:

Mirza Mehinovic- Da se spasi mladost

Ako želite Mirzu direkt da kontaktirate obratite se za broj na 062 499 399 gdje čemo Vam da proslijedimo broj telefona.

 

 

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *