SRAMNI MUK BORAČKIH ORGANIZACIJA ARMIJE BiH

Dok su iz manjeg entiteta države Bosne i Hercegovine, iz tzv. „RS“, radikalne struje s namjerom, da obezvrijede bošnjačko-hrvatske žrtve iz proteklog rata i iste se izravnaju s njima, u punoj ofanzivi, da uglednom i legendarnom Komandanatu 5.Korpusa Armije BiH generalu Atifu Dudakoviću, prišiju etiketu „ratnog zločinca“ dotle boračke organizacije ARBiH proistekle iz rata, u Tešnju, Doboj-Jugu, Maglaju i Tesliću, kao i u cijeloj FBiH, (osim Krajine) podvijenog repa šute.
                   Ako obični borci šute, to i nije ništa neobično, jer njih nikada niko nije ni zašta pitao kao što ih i ni sada ne pita, i oni su navikli da šute…. Isti ti borci, skoro 20 godina bore se protiv nezaposlenosti, gladi i drugih nepravdi koje se čine prema njima i nemaju, niti vremena niti načina, da dignu svoj glas protiv omalovažavanja njihove borbe i njihovog legendarnog generala ARBiH Atifa Dudakovića.
                  Postavlja se pitanje;
               „ Zbog čega onda, osim organizacija u Krajini šute, od tih istih boraca izabrani organi i tijela mnogobrojnih boračkih organizacija u ostalim dijelovima FBiH? Zbog čega šute tešanjske boračke organizacije, JOB UV, OORVI, OO ZLATNI LJILJANI, OO PORODICE ŠEHIDA i dr. Zar je sada u pitanju nekakva oprečnost, da se ove organizacije, u ime svojih članova i boraca ne oglase, i javnosti ne obznane mišljenja svojih članova u vezi sa sramnim progonima našeg legendarnog Komandata, generala Atifa Dudakovića? Zbog čega treba tolerisati takve tendenciozne istupe razočaranih srpskih vođa?
                Ako smo u ratu bili jedna Armija i ako smo se kao jedan borili za svoju državu BiH i svoju slobodu, onda s pravom očekujemo, da predstavnici boračkih organizacija FBiH, u ime njihovih članova, zajednički ustanu, i dignu svoj glas protiv ovoga sramnog čina?
  
Mustafa Mućo Bešlagić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *