Fudbal – Nikić preporodio TOŠK

Poslije očajne prošlogodišnje sezone kada su Tešnjaci za prvoplasiranim Unisom kaskali „nevjerovatnih“ 20 bodova, ovogodišnja polusezona jesenjeg dijela je zadovoljavajuća. TOŠK je nakon 15. kola na drugoligaškom federalnom „Centru“ viceprvak sa osvojenih 32 boda, jedan bod manje od lidera visočke Bosne.

„Plavi sa Luka“ pobijedili su deset puta, dva puta remizirali i doživjeli tri gostujuća poraza. Na sedam gostovanja osvojeno je osam bodova. TOŠK se pokazao kao neumoljiv domaćin sa gol razlikom 23:3 i solidan gost (7:8). Četa Nikole Nikića postigla je trideset golova (najviše u ovoj polusezoni) a jedanaest puta odbrana Tešnjaka je kapitulirala. U protekloj polusezoni najviše golova postigao je iskusni Emir Bureković dvanaest, iza njega su, Hadžiahmetović (6), Kurdić (5), Bahtić (2), Galamić, Sadin Bašić, Hodžić, Omahić i Sabin Bašić (1).

Od dvadest i jednog igrača kojima je Nikić pružio povjerenje da igraju, najviše nastupa i to petnaest upisali su Hankić i Bahtić a zatim slijede, Omahić, Bureković, Galamić (14), Korajlić, Hodžić, Ljevaković, Kurdić, Mrguda (13), Hadžiahmetović (12), Sadin Bašić (11), Braković, Sabin Bašić (9), Hatibović (8), Sinanović (6), Mulasmajić, Škiljo (4), Dolamić, Brkić (3) i Kahvić sa dva nastupa. Ono što raduje da nijedan fudbaler TOŠK-a nije pocrvenio a u petnaest duela zarađeno je trideset i četiri žuta kartona. Po toj bilansi rekorderi su Omahić, Bureković i Mrguda po četiri žuta kartona, Hodžić i Hankić po tri puta su požutjeli, a za njima po toj neslavnoj listi Hadžiahmetović, Ljevaković, Bahtić, Hatibović (2), Škiljo, Kurdić, Sadin Bašić, Mulasmajić, Galamić, Sabin Bašić, Braković i Korajlić (1). Treba istaći da je TOŠK sa skromnim igračkim kadrom napravio dobar rezultat ali za višegodišnje tešanjske težnje Prva liga FBiH treba jači igrački kadar od trenutno postojećeg jer na proljeće TOŠK očekuje teži raspored.

Na kojim pozicijama „plavi sa Luka“ su defeticirani, pitali smo Nikića, šefa stručnog štaba? Ja ću reći UO da bi pojačali konkurenciju, potrebni su mi golman, desni štoper, veznjak, špic. Moje su to želje a vidjet ćemo koje su mogućnosti kluba. Trebali bi ta pojačanja tražit sa tešanjskih prostora. – Kazao je Nikola Nikić.

Halid Fejzić

O Tesanj Net

Jedan komentar

  1. hehehehe preoprodio :D kako je to dobra recenica,kad je covjek procita sve je med i mlijeko…hehehe sve dok je guranja igraca i kvazi strucnjaka tu,a toga ima …nema tu kluba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *