ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA MJESNOG ODBORA SBiH JELAH

U okviru izbornih aktivnosti Stranke za BiH dana 01.12.2011. godine održana je Izborna skupština mjesnog odbora Stranke za BiH Jelah na kojoj su izabrani članovi i rukovodstvo ovog mjesnog odbora, te razmatrana aktuelna politička pitanja u BiH i mjesnoj zajednici Jelah. Za predsjednika MO Jelah izabran je Ajanović Jasmin, za podpredsjednike Mahmutović Irfan i Rizvanović Ifet, a članovi odbora su: Mahmutović Muharem, Subašić Besim, Ramić Ramo, Hodžić Mustafa, Mahmutović Suad, Mahmutović Nermin, Đonlagić Husein, Hrvić Rusmir, Ramić Amel i Bahtić Senad.
Prisutni su izrazili svoje nezadovoljstvo aktuelnom političko-ekonomskom situacijom kako na općini Tešanj, tako i na nivou države BiH. Posebno nezadovljstvo iskazano je spram odnosa aktuelne vlasti prema Jelahu, koji bi, prema mišljenjima, trebao biti ekonomski centar ne samo općine Tešanj, nego i regije.
Na sastanku je zaključeno da je prisutna najveća ekonomska i politička kriza od rata na ovamo, a izborni pobjednici SDA i SDP nakon više od godinu dana nisu okončali ni formiranje vlasti. Evidentan je porast broja nezaposlenih, kontinuirano poskupljenje struje i životnih namirnica, čime se ugrožava životni standard običnih građana.
Što se tiče mjesne zajednice Jelah konstatovano je da su obećanja SDP prije dolaska na vlast, a koja se odnose na ulaganja u infrastrukturu, rješavanje osnovnih životnih problema, pa čak i formiranje nove općine, i ostala samo kao obećanja, jer je evidentno da, osim borbe za fotelje, nije urađeno ništa. Iako u koaliciji sa SDA imaju vlast i priliku da obećano realiziraju, i dalje je neriješeno pitanje raskrsnice u Jelahu, Doma kulture i drugo.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu i mjesni odbor Jelah i u narednom će se periodu zalagati da Jelah postane ekonomski i privredno snažniji centar općine i regije, da se riješe postojeće infrastrukturne teškoće, da Jelah bude jedno moderno područje, sa potpunijom zdravstvenom zaštitom građana i lociranim školskim objektima, te za iskorištavanje svih prirodnih prednosti, u cilju stvaranja povoljnijeg ambijenta za privredne ulagače i nova radna mjesta.

PRESS SLUŽBA OPĆINSKOG SAVJETA STRANKE ZA BIH TEŠANJ

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *