Održana Izvještajno-izborna Konvencija Foruma mladih SDPBiH Tešanj

U nedjelju 11.12.2011. godine u maloj Sali centra za kulturu i obrazovanje Tešanj, sa početkom u 10:00 sati, održana je redovna Izvještajno-izborna Konvencija Foruma mladih SDPBiH Tešanj.
Konvenciji su pored delegata prisustovali i gosti iz FOMSDPBiH Maglaj, predsjednici OO SDPBiH Teslić i Usora, predsjednik i članovi predsjedništva OOSDPBiH Tešanj, zastupnik u Parlamentu FBiH Senad Subašić, zastupnici u Skupštini ZDK Amil Buljubašić i Maid Unkić.

Na Konvenciji je usvojen Izvještaj o radu FOMSDPBiH Tešanj u proteklom mandatu od dvije godine.U tom periodu je FOM SDP BiH Tešanj realizovao i pokrenuo mnogo aktivnosti među kojima izdvajamo:

– Fond za unapređenje obrazovanja, namjenjen studentima;
– Pomoć djeci sa posebnim potrebama;
– Humanitarne akcije, pomoć ugroženim porodicama;
– Sortke aktivnosti;
– Akcije na zaštiti čovjekove okoline i mnoge druge.

Pored Izvještaja, usvojene su i izmjene i dopune Odluke o unutrašnjem organizovanju OO FOMSDPBiH Tešanj u skaldu sa najnovijim Zakonom o mladima FBiH.
FOMSDPBiH Tešanj se i na ovoj Konvenciji osvrnuo na dešavanja na političkoj sceni u BiH, a posebno u općini Tešanj i još jednom osudio napade na mladog SDP-ovca Vedrana Kasera.

Na Konvenciji je izabrano i novo rukovodstvo OOFOMSDPBiH Tešanj:
Vedran Kaser – predsjednik
Helena Schuster – potpredsjednica
Mensur Bešo – potpredsjednik
Ernad Hrvić – sekretar, te 9 članova Izvršnog Odbora i 3 člana Nadzornog Odbora OOFOMSDPBiH Tešanj.

FOMSDPBiH Tešanj će i u narednom periodu, sa novim rukovodstvom, nastaviti sa realizacijom kako prepoznatljivih aktivnosti, tako i sa novim idejama i projektima za poboljšanje uslova života i položaja mladih u našoj općini.

Forum mladih SDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *