Pozivamo MUP i Tužilaštvo da ispita navode SDA

Ne prođe malo vremena a da Načelnik Općine Tešanj Fuad Šišić i lokalna SDA Tešanj ne nasrnu na Općinsku organizaciju SDPBiH Tešanj, te neprimjerenim i nepoznatim metodama demokratskog društva neargumentovano, drsko, bezobrazno, agresivno putem medija nas podsjete kolika je njihova mržnja prema ideji socijaldemokratije i SDPBiH, a pogotovu na prostoru općine Tešanj.

Ne tako davno, u svom govoru mržnje, na sjednici OV Tešanj Načelnik Općine Tešanj Fuad Šišić je vijećnika SDP-a uporedio sa ratnim zločincem Radovanom Karadžićem, a da za izgovoreno nije snosio nikakave posljedice.
Ubrzo poslije toga i SDA je u svom Saopćenju, kojeg potpisuje mlađahni Amir Kurtić, http://www.sdatesanj.com/pocetna/aktuelnosti-oo-sda-tesanj/292-oo-sda-reagovanje.html papagajski ponovila ono što je Načelnik javno izgovorio, s tim što su, ovaj put, Klub SDP-a uporedili sa ratnim zločincima.
Mislili smo i očekavali i od Načelnika i od lokalne SDA javno izvinjenje, a od nadležnih Komisija OV Tešanj i Predsjedavajućeg OV Tešanj Esmira Subašića da poduzmu predviđene mjere i zauzmu stav po ovom pitanju, ali nažalost reakcija istih je izostala.

Nije prošlo dugo vremena a lokalna SDA Tešanj ide korak dalje, pa tako u zadnjem e-biltenu http://www.sdatesanj.com/pocetna/aktuelnosti-oo-sda-tesanj/306-dokle-dosee-ljudska-glupost.html ponovo pokušava istestirati granice strpljenja rukovodstva Općinske organizacije SDPBiH Tešanj, okrivljujući SDP za dešavanja u Džematu Piljužići, gdje evidentno postoji problem, ističući da iza svega stoje SDP i SBiH.

SDP nikad nije koristila vjerska osjećanja ljudi i vjerske zajednice za političke ciljeve, a upravo kao oni koji nas sada optužuju.

Ovom prilikom javno pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK, Tužilaštvo ZDK i druge nadležene organe da ispitaju navode SDA u e-biltenu, a Predsjedništvo Općinske organizacije SDPBiH Tešanj stoji istražnim organima na raspolaganju u punom kapacitetu.

Ujedno javno pozivamo Načelnika Općine Tešanj Fuada Šišića i SDA Tešanj na javnu debatu kako bi se suočili stvavovi i snagom argumenata razgovaralo o problemima koji su evidentni na prostoru općine Tešanj.

Komisja za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *