Saopćenje: “Dokle doseže ljudska glupost”

U OOSDPBiH Tešanj se ozbiljno pitamo, da li je zaista više vrijedno reagirati na gluposti u Saopćenjima tzv. Komisije za informisanje OOSDA Tešanj. Međutim, nekim se glupostima ne može odoljeti po cijenu da se moramo spustiti na isti nivo. Posebno je izazovno i obilato glupostima obraćanje Predsjednika OOSDA Tešanj, objavljeno u e-sdainfo biltenu br. 07 od 09.12. 2011. godine http://www.spediter.ba/sda/esdainfo07.pdf sa podnaslovom „Dokle doseže ljudska glupost!“
Pošto sam sadržaj napisa daje odgovor i sami se pitamo, dokle će trajati ljudska glupost!?
Prva od gluposti je da Predsjednik OOSDA Tešanj ima hrabrosti, da ne kažemo obraza, nekome dijeliti lekcije iz demokratije. Nismo od juče, niti smo doselili sa Marsa pa da ne znamo „demokratske“ metode i oblike djelovanja SDA-demokratije, posebno pomenutog Predsjednika.
Očigledno, malo-malo, pa izražava strah od toga da ćemu neko na narednim izborima oduzeti koji glas birača. Niko njemu, ni HDZ, ni SDS ni SNSD…nisu problem, ali je njemu i po njemu problem SDPBiH. I tu je upravu…
Predsjedniku OOSDA Tešanj nije dosta problema u vlastitoj stranci, opterećenoj aferama, kompromitiranim kadrovima, pogubnim političkim potezima za BiH i njene građane, posebno Bošnjake, On se bavi SDP-om BiH, umjesto da profilira jednu demokratsku stranku, da prestane djelovati više kao populistički pokret, bez jasne nacionalne i državne politike i cilja, što zbunjuje, a ne pokazuje pravi put.
Izražena ambicija SDA da zamjeni komuniste i vlada narednih pedeset godina ne dopušta da prihvati i nečija druga i drugačija mišljenja i da postoji i neko drugi. Uporno se drži svog slogana „Na svojoj zemlji, u svojoj vjeri“ što znači-gdje smo mi, nema drugih. Svi su neprijatelji BiH: i SDP i FTV i međunarodna zajednica, neposlušni građani, samo je SDA spas. E, to više ne prolazi!
Zna Predsjednik, izbori su na vratima. Treba se konačno suočiti sa istinom!
Sljedeća i najveća glupost je imputirati OOSDPBiH Tešanj miješanje i uticaj na rad vjerskih zajednica, u ovom slučaju Islamske zajednice, odnosno džemata Piljužići. Narod zna da je to stil rada SDA.
Odkud sada, odjednom, briga Predsjednika OOSDA Tešanj za autonomnost vjerskih zajednica u skladu sa zakonom!? Koliko je čudno, više je smiješno.
Narod zna da se SDPBiH oduvijek zalagao za vjerske slobode i nikada nije koristio vjerske institucije za svoje političko djelovanje, niti je koga u stroju tjerao u džamiju niti nekoga istjeravao. Za SDP je sloboda građana i ljudskih prava, pa i vjerskih uvjerenja stvar izbora pojedinca.
Određeni vijernici su organizovani u svoje vjerske zajednice, pa i islamski vijernici. Islamska zajednica ima svoj Ustav i organe i sigurno je kadra rješavati svoja pitanja i ostvarivati prava u skladu sa zakonom. Tu nema mjesta ni za SDP niti za SDA!
Problem je za Predsjednika OOSDA Tešanj, što se Islamska zajednica i džemati žele izvući iz jazbine i kandži SDA, te više neće moći djelovati kao izborni štabovi SDA, što je bio slučaj svih proteklih izbora u BiH.
Poznata je narodna-ne laje kuca radi sela, nego radi sebe.
Zato, što Predsjednik OOSDA Tešanj prije shvati i prihvati nove odnose, biće bolje i njemu i nama, a dotle ćemo postavljati pitanja tipa „Dokle doseže ljudska glupost!“

Komisja za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *