Saopćenje: Drugovi i prijatelji na istom zadatku

Već je postala redovna praksa u OOSDPBiH Tešanj organizacija druženja članova i simpatizera u osnovnim organizacijama SDP-a. U nizu takvih druženja i Osnovna organizacija SDPBiH Kalošević je, u subotu 7. januara ove godine, upriličila druženje u Kaloševiću.
Pored brojnih članova i simpatizera iz MZ Kalošević, druženje su uveličali i predstavnici drugih osnovnih organizacija SDPBiH.

Nakon izražene dobrodošlice i pozdrava predsjednika Osnovne organizacije SDPBiH Kaloševič Elvira Bošnjaka učesnicima druženja obratio se i predsjedenik Općinske organizacije SDPBiH Tešanj doktor Sead Rožajac. U svom obraćanju predsjednik Rožajac je istakao pozitivne strane ovakve vrste manifestacija, posebno u cilju međusobnog upoznavanja, zbližavanja i razmjene mišljenja, ali i lijepog provoda.
„Pored toga što smo drugovi-na istom zadatku, mi smo i prijatelji i to je ono što krasi SDP“ istakao je Predsjednik u svom obraćanju.

U samoj društveno-političkoj stvarnosti, članovi su iskazali određena pozitivna očekivanja i optimizam u promjeni stanja, pobjedom progresivnih političkih snaga u BiH, oslobođenih nacionalnim isključivostima i kriminalnih postupaka.

Domaćin i organizatori druženja su pokazali pravo, domaćinsko, gostoprimstvo u prijatnoj atmosferi na čemu smo im zahvalni, do susreta u sljedećeoj osnovnoj organizaciji SDP-a.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *